x

PREMIÄR: Docenterna – Kritstrecksränder Och Missiler

PREMIÄR: Docenterna – Kritstrecksränder Och Missiler

Det har varit tyst under flera års tid, inte någon musik alls på fyra år och än längre ett album. För sju år sedan släppte Docenterna senast fullängdare, Medan Vi Spelar Pop. I år är de äntligen tillbaka! Kritstrecksränder Och Missiler kommer ut 27 april men GAFFA kan redan idag premiära både titelspåret Kritstrecksränder Och Missiler samt tillhörande musikvideo. 

– Första tanken för många när man säger titeln på låten är att det handlar om en amerikan och en nordkorean som förknippas med just kritstrecksränder och missiler, säger Joppe Pihlgren på sång och gitarr och fortsätter:

– Det är en tolkning men som vanligt med Docenternas texter så finns det fler bottnar och tolkningsmöjligheter, som ibland kan ta tid att uppfatta. Just det är det som gör det roligt att skriva texter, att sjunga in dem och få dem att funka i musiken och som gör att låtarna håller längre. Dessutom är gitarrmelodin beroendeframkallande.

Artikeln fortsätter under premiären.

 
Studio Rymden står för inspelningsplats och Mats Borg och Karin Alfredsson ligger bakom foto.
 
Docenterna består av Kricke Pihlgren (trummor), Jon Jefferson Klingberg (gitarr/sång), Larry Lövgren (bas/sång) och Joppe Pihlgren (sång/gitarr).
 
Det nya albumet innehåller tio spår som på olika sätt "för vidare bandets långlivade karriär och förnyar den". Det är klassiskt Docent-tema men starka refränger och tänkvärda vardagshändelser likväl som det är något helt nytt.
 
– Förut flanerade vi runt i samhället och skrev underfundigt om det som föll oss in. Fokuserade på bra pop med tänkvärda texter. Under den här inspelningen togs världen allt tydligare över av kritstrecksränder och missiler. Det satte sina spår i texter och musik, och gick inte att komma runt eller flanera förbi. Det är därför albumet heter just ”Kritstrecksränder och missiler”, fortsätter Joppe. 
 
Inte nog med ett nytt album, Docenterna syns även på turné 2018, på Nefertiti i Göteborg den 10/10, The Tivoli i Helsingborg den 11/10, på Nalen i Stockholm den 12/10 samt på Palatset i Linköping den 13/10. 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA