x

"Först och främst måste jag lyckas känna det själv"

"Först och främst måste jag lyckas känna det själv"

Isa Molins senaste singel är som en Grimes-låt för de stora massorna. Det finns något mystiskt, samtidigt direkt i The Reason som får låten att sticka ut ur mängden. Och det kommer inte som en chock när Isa Molin radar upp inspiration i form av stora melodimakare som Elton John, Billy Steinberg, Phil Collins och Dian Warren.

– Jag fangirlar Sia och Skylar Grey, så fantastiska låtskrivare och sångerskor. De båda känns så fria i sitt skapande, låtarna kan sticka åt olika håll men man hör alltid att det är dem!

Artikeln fortsätter under videon.

Hon kommer från en bakgrund där musik är centralt. Pappan är låtskrivare och mamman har hand om ett skivbolag, men det stora intresset att skapa på egen hand föddes genom en norsk artist.

– Jag minns särskilt en gång när jag kanske var fem-sex år och såg Lene Marlins musikvideo till Unforgivable Sinner. Efter det sprang jag direkt till mamma och pappa och sa att jag önskade mig en gitarr för jag ville ”bli som Lene Marlin”.

Vad har du för utgångspunkt musikaliskt?

– Min utgångspunkt är skapandet av låten, att lyckas göra något som man känner. Först och främst måste jag lyckas känna det själv, sen är det givetvis en fantastisk bonus när andra gör det också! Men triggern kommer faktiskt utifrån att lyckas bli berörd av det själv, låter kanske lite egoistiskt? Haha ...

Vilken musik får inte den uppmärksamhet den förtjänar just nu?

– Massor! Kan inte bestämma mig. Vad hände med punken? Vad hände med rocken? Vad hände med bara en enkel jävla fin poplåt som inte försöker vara ball? Tycker världen även behöver mer stora kärleksballader, såna man blir både ledsen och lycklig av!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA