x

PREMIÄR: KC Baby med video om småstadslivet

PREMIÄR: KC Baby med video om småstadslivet

Bob Hund-gitarristen Conny Nimmersjö och den internationella ljudkonstnären Kajsa Magnarsson är tillsammans KC Baby och släpper nu en musikvideo till sin första singel Klia Tillbaka som namngavs efter en lite annorlunda tonårsupplevelse. 

När jag började högstadiet blev jag ihop med en tuff äldre kille. I hans gäng av andra tuffa killar fanns det en som var rätt kaxig och duktig på att åka skejtboard. En dag så hängde vi utanför hans lägenhet. Skejtkillens mamma kommer åkandes i nån vit gammal Golf, säger Kajsa Magnarsson och fortsätter:

Jag minns henne som snygg, häftig och ung, mycket yngre än mina föräldrar. Hon rökte och retades med sin son och de andra killarna. Jag var väldigt imponerad av henne. Helt plötsligt så kliade hon sig i skrevet. Skejtkillen ropade: "Morsan vad gör du?!" Och hon svarade: "Om det kliar får man klia tillbaka!".

MEST LÄST: Morrissey ger speciell Sverige-spelning

KC Baby har redan hunnit spela in en skiva trots att det inte ens har gått ett år sedan bandet skapades. Deras första singel Klia Tillbaka handlar om att växa upp i en småstad. Det är någonting som Kajsa och Conny delar. 

Det illustreras också i musikvideon som har premiär här på GAFFA idag. 

Jag upplever videon som en halvdröm, på gränsen mellan verklighet och fantasi. Sådär som när man stänger in sig i sitt rum och det känns som att besöka en annan kontinent när man går till köket. Småstads/by-temat som kommer igen. Att vara långt bort i stan, i utkanten, periferin, i obetydligheten, i ett eget universum. Videon är full av små internskämt och blinkningar, mycket småpill att upptäcka om man vill, säger Kajsa Magnarsson. 

Vi jobbade nära Klas Hasselrot i den här videon (både figurativt och bokatavligt). Han är så behaglig att man glömmer bort att han är där, vi kunde slappna av. Videon har ett ärligt uttryck som passar bra med vår estetik där både humor och allvar kan rymmas i samma bild, fortsätter hon.

LÄS OCKSÅ: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt

Om det blir hundra miljoner visningar utlovas det riktig champagne till nästa video. 

Om ni undrar vad det är i glasen så är det Turly. Vi räknar kallt med 100 000 000 streams inom en vecka, så vi kan byta till riktig skumpa i nästa video, säger Conny Nimmersjö. 
 
Se musikvideon för Klia Tillbaka här.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA