x

VIDEOPREMIÄR: Mayka förmedlar rastlöshet och frihet på samma gång

VIDEOPREMIÄR: Mayka förmedlar rastlöshet och frihet på samma gång

Efter succén med förstasingeln Rich dök Mayka i början av juni upp med med det nya spåret Watching You. GAFFA står nu med videopremiären.

MEST LÄST: 3 år gammal pedofil-låt uppmärksammas på nytt

Vi lärde känna henne som ena halvan av Death Team, den svenska duon som hyllades av Charli XCX, dissade ett samarbete med The Chainsmokers och startade ett bettingkrig mellan skivbolagen, som landade med den då dyraste dealen någonsin för en svensk debutakt. Den nya låten är skriven tillsammans med bland andra Leslie Tay.

Watching You handlar om passion och destruktivitet. Att dras till människor och situationer som man vet är dåliga för en. Om att hela tiden leva på gränsen, och att försöka hitta kickar i det farliga och destruktiva, säger Mayka.

LÄS OCKSÅ: Se Tom Morello bjuda upp svenskt fan att spela Rage Against The Machine-klassiker

Videon till singeln hittar ni längre ner och fungerar lite som en kontrast till musiken.

– Jag ville få fram en punkig, obrydd känsla i kontrast till den cleana produktionen i låten. Det är ju inte så mycket handling utan mest klipp när jag flänger omkring i natten med en kundvagn, på en gunga och rastlös hängande i en skatepool, säger Mayka till GAFFA och fortsätter:

– Det kändes som ett skönt komplement till den suktande texten och de peppiga melodierna. Fokus var att få fram känslan av rastlöshet, frustration men också frihet och eufori.

LÄS OCKSÅ: Way Out West presenterar dragplåster

Musikvideon till Watching You spelades in i två delar, på dagtid där de sprang runt i Vasastans rabatter för att fånga det lättsamma och glada i låten.

För att få fram mörkret i låten filmade hon den andra delen nattetid på Söders gator i skateparker och övergivna lekparker. En känsla av olycklig kärlek, eller som hon själv beskriver det ”frustrationen över att vilja ha någon man inte kan få och bara drälla omkring olycklig på stan”.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Musikens svar på det gyllene snittet

Hela lyrivcideon spelades in med en skakig handkamera för att en tydlig DIY-känsla som andas tidigt 2000-tal.

Kolla in premiären här:

LÄS OCKSÅ: The Kinks återförenas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA