x

Blommar ut i albumdebut

Blommar ut i albumdebut

– Jag är uppväxt på landet, en plats jag alltid avskytt, men jag ville visa vart jag kommer ifrån. Vad som format mig. Alla musikvideor speglar ju det mina låtar handlar om, och därför är såklart även de väldigt personliga.

Drönarbilder över bruna fält, motocrosscyklar och en häst i full galopp. I musikvideon till Grants debutsingel Waterline, som släpptes i höstas, är det platsen hon är uppväxt på som skildras. I samband med släppet av den senaste singeln Catcher In The Rye kom ytterligare en musikvideo, som Grant själv beskriver sig som Disco-Venus In Love”. I videon står hon ensam på en liten scen i maffigt ljus och dansar rytmiskt till refrängens blås. Den är, liksom videon till Waterline, strösslad med lika mycket Caroline som hennes låttexter.

MEST LÄST: Mumford & Sons kritiseras hårt efter den här bilden

Grant, eller Caroline Cederlöf som det 23-åriga poplöftet egentligen heter, har alltid fokuserat på det personliga. Redan vid nioårsålder skrev hon sin första låt Hey Dude, och trots att mycket har hänt sedan dess, så har temat i texterna bestått.

–  Den handlade väl om nån kärlek haha, sånt som alltid varit viktigt. Att skriva musik är min dagbok. Alla låtar bär därför på egna historier från mitt liv som jag hoppas att andra kan relatera till. Att de tar till sig att det är okej att vara och känna alldeles för mycket, och att man kan vara precis lagom ändå.

LÄS OCKSÅ: Statement med jobbigt avhopp – arrangören presenterar ersättare

Det blev tyvärr ingen hit med Hey Dude, men under förra våren blev hon sajnad av Sony Music Sweden. Det var via hennes sångpedagog som hon fick kontakt med musikproducenten och hitmakaren Peter Kvint. Han har tidigare jobbat med bland annat The Ark och Eskobar, men har även haft internationella samarbeten med artister som Britney Spears och A-ha. Genom Sony föddes även ett samarbete med Johan T Karlsson, mer känd under artistnamnet Familjen.

–  Jag har jobbar med helt otroliga människor. Jag är så tacksam och har haft sån tur! Alla har varit så otroligt snälla, omhändertagande och fina mot mig. Det har verkligen varit fantastiskt att få jobba med dem.

HURULA: “Det är något med människorna framför scenen”

Och nu är det äntligen här, debutalbumet In Bloom. Fyra singlar hann det bli innan släppet, och av det ny låtarna kan man förvänta sig lika mycket känsla som i de tidigare släppta, men soundet kommer att vara ”lite mer UK” berättar Grant. Det är en lång väntan som äntligen är över, både för lyssnarna, men inte minst för Grant själv.

–  Det känns helt sjukt! Det här har varit en dröm för mig så länge. Jag lyssnade igenom albumet för några dagar sedan, det var lite läskigt och såklart vill jag vara som Beyoncé, men jag måste göra det här på mitt vis. Det finns en styrka i att vara sårbar.

LÄS OCKSÅ: 2 pensionärer flydde vårdhem för att gå på festival

Men vad är ett albumsläpp utan turné? I sommar tar Grant med sig In Bloom och ger sig ut på vägarna, med stopp på bland annat Way Out West och Malmöfestivalen. Och det lovar gott. Nyligen agerade hon förband till Tove Styrkes turné Borderline i London, och innan dess har hon hyllats för sina framträdanden på bland annat Grammis och när hon öppnade för en spelning med Shout Out Louds.

– Det var så himla kul och de var så jävla fina. Och vilken publik!

Tidigare i år spådde vi att Grant skulle bli en av de stora svenska namnen 2018, och om vi får lov att spåna vidare så har hajpen runt den här artisten bara börjat. 

LÄS OCKSÅ: 15 starka festivaltips inför Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA