x

Hultsfreds musikliv lever och frodas

Hultsfreds musikliv lever och frodas

Den ursprungliga Hultsfredsfestivalen må ha lagt ner för några år sedan, men musiklivet upphör aldrig att frodas i den småländska köpingen. Festivaler med noggrant utvalda artistuppbåd varvas med enskilda spelningar av aktuella och spännande namn.

Närmast på programmet står den tredje upplagan av TSOMD Pop Up Festival som går av stapeln 27-30 september på Hotell Hulingen. Festivalen grundades av entusiasterna i Facebook-gruppen The Soundtrack Of My Day, vars medlemsantal vuxit sedan gruppen startades 2011 och består av idel musikfrälsta. Många har dessutom kopplingar till den svenska musikbranschen, däribland Rockparty som ju startade och drev den ursprungliga Hultsfredsfestivalen.

MEST LÄST: Svensk festival lägger ner – trots publikrekord

Få kan mäta sig med TSOMD-medlemmarna när det gäller musikintresse och de kallar sig inte för inte ”Sveriges bästa publik”, vilket borgat för ett varmt mottagande för de artister som ställt sig på scen. Tidigare år har sett inspirerade framträdanden från bland andra succérösten Sarah Klang, americana-begåvningarna Hannah Aldridge och Marie Danielle, indielegendaren Robert Forster (ex-The Go-Betweens), Peter Morén (Peter Bjorn And John), Billy Momo, Psychotic Youth samt närproducerade, internationellt erkända Steso Songs.

Årets upplaga av TSOMD Pop Up håller samma höga nivå med en mix av kvalitativa namn och hyperintressanta nykomlingar. I spetsen går livesensationerna Avantgardet som figurerat i allt från Allsång På Skansen till vår egen GAFFA-vagn på Way Out West. Dessutom bjuds det på The Hives-röj med franska Fuzzy Vox, countrysoul från Oklahomas Levi Parham samt intelligent indie från svenska 500 Mil bestående av musikjournalistduon Anna Charlotta Gunnarsson och Christel Valsinger. The Men, med rötter i bland annat skånska kultfavoriterna The Sinners kommer också, liksom Kirunas 23-årige singer-songwriter Dennis Kalla som i våras uppträdde på tunga SXSW i Austin, Texas.

LÄS OCKSÅ: 7 döda och 5 i koma efter festival

Hultsfred bjuder från och med i höst dessutom på upplevelsen Hultsfred – The Walk, en alldeles nyinvigd promenad i den gamla festivalens tecken med interaktiv guidning som låter besökaren göra ett personligt besök i dess historia.

Hotell Hulingen håller resten av 2018 liv i livescenen med festivaler som nämnda TSOMD Pop Up, metalmullrande Mörkaste Småland och Americana/soul-helgen Hultsfred On The Countryside. Däremellan spelar namn som numera folkkäre Ebbot med sitt The Indigo Children, Franska Trion och Sir Reg. Lägg därtill den mycket uppskattade Rookiefestivalen i slutet av oktober så ser Hultsfred ut som ett självklart val för konsertbesökaren de kommande veckorna.

LÄS OCKSÅ: Kiss tackar för sig – med en sista turné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA