x

PREMIÄR: "Det finns nog ingen plats som jag har starkare känslomässiga band till"

PREMIÄR: "Det finns nog ingen plats som jag har starkare känslomässiga band till"

Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion tar Lars Bygdén avsked från sin hustru som gick bort förra året.

Förra veckan fick vi höra den första singeln We’re Not About To Fall Apart, från albumet. Idag står GAFFA för premiären av videon till låten. 

LÄS OCKSÅ: Spotify med stor förändring

"Videon är inspelad i Sörfjärden, på norra hälsinglandskusten, där min familj har sommarstuga. Stigarna har jag sprungit omkring på sedan jag var ett litet barn. När jag blev äldre lärde min fru Ulrika mig hur man hittar svamp där i skogarna. Det finns nog ingen plats som jag har starkare känslomässiga band till”, berättar Lars om videon.

Kolla in videopremiären av We’re Not About To Fall Apart här:

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave spelar in nytt – "det är hans feberdrömmar"

Läs Lars Bygdéns egna ord om det kommande albumet och sorgen:

”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att jag på många sätt använt skivan som en tillflyktsort där jag sökt skydd när verkligheten känts för svår. Jag har gjort om och gjort om och inte vågat släppa taget. Jag inser nu att det kanske var så att jag inte kunde släppa taget om skivan förrän jag släppt iväg Ulrika."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA