x

GUIDE: Här är november månads konsertmåsten

GUIDE: Här är november månads konsertmåsten

Markus Krunegård

Med årets sämsta albumtitel är Krunis så äntligen tillbaka! Senast det solobegav sig var för tre år sedan, sedan dess har han hunnit bränna ut sig och komma tillbaka. Samt släppa album med sin duo BC Unidos. Men det är ju under födelsenamnet vi gillar honom bäst. Så vi ses väl framme vid staketet?

2/11 – Linköping, Konsert & Kongress.

3/11 – Malmö, KB.

10/11 – Eskilstuna, Royal K100.

17/11 – Enköping, Cinema.

24/11 – Västervik, Palladium.

27-28/11 – Göteborg, Pustervik.

29/11 – Sälen, XS.

30/11 – Mora, Lilla Helfvetet.

Hank Von Hell

Hank lämnade Turbonegro för att blir Cornelis men är nu sugen att på allvar axla rockmanteln igen. Det handlar däremot inte om en återkomst i sitt gamla band, även om artistnamnet känns igen från den tiden. Högst troligt lär man väl också känna igen sig soundmässigt som gammal turbojugend.

3/11 – Stockholm, Slaktkyrkan.

8/11 – Göteborg, Sticky Fingers.

10/11 – Malmö, Babel.

Les Big Byrd

Krautpopparna med Jocke Åhlund i spetsen är aktuella med sitt bästa album hittills och drar helt sonika ut på turné. När det här numret släpps har du nog redan missat Stockholmsspelningen men va fan, åk någon annanstans för att se dem då! För se dem, de lär ni verkligen vilja göra. Eller hur?

3/11 – Göteborg, Pustervik.

9/11 – Umeå, Droskan.

10/11 – Örebro, Kulturhuset.

23/11 – Malmö, KB.

30/11 – Jönköping, The Hush Hush Club.

1/12 – Borås, Pumphuset.

Jungle

Det har hunnit gå fem år sedan ett då anonymiserat Jungle började göra väsen av sig. Med tiden och framgången steg Tom McFarland och Josh Lloyd Watson fram som frontpersoner och årets album kallar vår recensent för något som passat på ”ett tillbakalutat Studio 54 för 2010-talet”. Lär bli dansigt live!

3/11 – Stockholm, Vasateatern.

Courtney Barnett

Courtney blev hela indievärldens älskling med sitt underbara debutalbum för ett par år sedan. I våras kom uppföljaren som väl kanske inte hyllats till samma nivåer men som cementerar hennes plats i toppen. Nu vankas det Sverigespelning och det enda tråkiga är väl att spelning står i singular.

3/11 – Stockholm, Södra Teatern.

Unknown Mortal Orchestra

”Den funkigaste Jimi Hendrix-discon du kommer höra i år” skrev vår recensent om det Portland-baserade bandets senaste platta Sex & Food och ja, om inte det är skäl nog att lösa biljett då vet vi inte vad mer vi ska skriva egentligen. Men så här då, firma Nielson/Portrait gör sällan någon besviken.

7/11 – Stockholm, Södra Teatern.

Dream Wife

Band som startats på konstskolor är man ju ofta lite lätt skeptiska till, men när man producerar så bra musik som Dream Wife gör – ja då är det svårt att inte gå igång på det hela. Trion blandar 00-tals-indie med 90-talets riot grrrl-rock och får till något riktigt stökigt, piggt och trivsamt.

8/11 – Stockholm, Bar Brooklyn.

Little Jinder

Josefine Jinder säger Hej Då – typ eller? – med nya plattan. Men inget albumsläpp utan en turné.

9/11 – Karlstad, Nöjesfabriken.

10/11 – Örebro, Konserthus.

16/11 – Göteborg, Pustervik.

17/11 – Lund, Mejeriet.

24/11 – Stockholm, Berns.

Father John Misty

Den gamle Fleet Foxes-trummisen har väl egentligen varit mer intressant som soloartist – och än mer så de senaste åren. Med släppen I Love You Honeybear och Pure Comedy gick folk fullkomligen Father JM-bananas. Att Josh Tillman nu är tillbaka i Sverige, på dess framsida dessutom, är efterlängtat.

11/11 – Göteborg, Konserthuset.

Lydmor

Lydmor är kanske Danmarks mest intressanta artist just nu. Förra månaden prydde hon vår systertidnings omslag och med sitt nya album I Told You I’d Tell Them Our Story har hon växlat upp rejält. Live brukar den elektroniska musiken ackompanjeras av färgsprakande visuals.

13/11 – Stockholm, Obaren.

14/11 – Malmö, Babel.

Kassia Klein

Vad får man om man slår samman två riktigt fina indiesoloakter? Uppenbarligen finfina singlar som Såg Du Röken? och En Vinternatt. Efter de släppen valde Maja Gödicke och Farväl Till Ungdomen att göra något tillsammans fullt ut och bildade Kassia Klein. Debutplattan är släppt och nu spelar de tillsammans.

14/11 – Malmö, Victoriateatern.

15/11 – Göteborg, Stora Teatern.

16/11 – Stockholm, Kulturhuset.

Om Lydmor är den danska popmusikens allra mest intressanta är Mø en av landets mest lysande stjärnor och snart spelar hon äntligen i Sverige igen! Med nya albumet Forever Neverland i bagaget lär det bli såväl nya som gamla hits. Och att kvällarna dessutom förgylls av det finska stjärnskottet Alma gör ju inte saken direkt sämre. En popkväll man inte bör missa!

20/11 – Göteborg, Pustervik.

28/11 – Stockholm, Annexet.

David August

På sitt senaste album D’Angelo lyckas David August skapa musik som resonerar till hela ens känsloregister. Musiken liksom bara växer in i en och ja, det är väl ungefär det vi hoppas ska ske också när han tar sina alster till scen. Vi tippar på att det här blir något alldeles extra. Kommer du?

23/11 – Stockholm, Södra Teatern.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA