x

"En blandning av gata och klass"

"En blandning av gata och klass"

– Min stil skulle jag kalla hiphop/chic. En blandning av gata och klass. Jag tycker om att vara snäppet mera ”fancy” men jag är också jävligt vass.

2012 var Jamilla med i TV-programmet Top Model. Klara Kassman, som kom tvåa, fattade tycke för sin kompanjons musik och blev en viktig support.

– Jag skulle säga att hon var bland de första. Hon presenterade mig för en A&R för Fantabolous Music, som nu heter 20/20.

Det slutade med ett avtal och ett två år långt samarbete.

– Varje dag var jag i studion och jag lärde mig skriva, spela in och så vidare. Jag växte inte bara som artist, men som människa. Under tiden förstod jag att musiken var mer än bara en dröm. Jag kunde faktiskt lyckas.

Vad har du för utgångspunkt musikaliskt?

– Samarbetet mellan producent och artist/ låtskrivare har alltid varit viktigt för mig. Jag föredrar att sitta tillsammans och bygga upp musiken från grunden. Jag inspireras mycket av hiphop och rap då texterna känns råa och äkta. Något jag försöker anamma i mina texter.

Vad för slags känslor får du ut av att förmedla musiken?

– Jag blir väldigt påverkad av det jag väljer att skriva. Då jag väljer att skriva från hjärtat. Ibland är det skönt att ventilera, andra gånger gör det ont att få ner orden och det gör processen svårare. Men som i ett pussel är det alltid en känsla av tillfredsställelse när alla bitar fallit på plats.

Nämn en stor inspiration som kanske inte hörs så tydligt i musiken, men som likväl är viktig för dig och får dig att vilja skapa.

– Jag inspireras av de som tar för sig i livet. Oavsett vad deras mål är så värdesätter jag ambition och hårt arbete framför allt. När jag omger mig med den typen av människor blir jag otroligt målmedveten och jag börjar skriva musik oavsett om jag är på klubben eller på semester.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA