x

PREMIÄR: "En av de första låtarna jag skrev på svenska"

PREMIÄR: "En av de första låtarna jag skrev på svenska"

Eric Palmqwist från bandet EP’s Trailer Park satsar nu på solokarriär. Idag Premiärvisar GAFFA den konstnärliga musikvideon till låten Floden.

Eftersom Floden uppskattades av lyssnarna fick Eric idén att låta några producentvänner göra sina egna versioner av låten.

– Jag ville ge låten olika kläder för att se vad som hände, och hur låten förändrades av det, säger han till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: Pojkbandsstjärna död – 41 år gammal 

Eric fick in en hel del nya varianter av låten. En akustisk drömpoppig version, en elektronisk syntbaserad version, en dansvänlig indiestänkare, en drone med enbart cello och en mer konstnärlig remix med ljudet av New York-regn i bakgrunden.

– Originalversionen skrevs en sen brittsommardag i mitt sommarhus, beläget i Lojsta på Gotland och var en av de första låtarna jag skrev på svenska. Det var just den här låten som satte igång tanken på att göra ett album uteslutande på svenska. När jag spelat upp mina låtar för vänner och bekanta tyckte många att Floden var den bästa låten. Därför känns det extra kul att äntligen släppa den. Att jag dessutom lyckats få till mitt livs bästa gitarrsolo någonsin är inte heller fy skam, säger han till GAFFA.

Konstvideon är gjord av John Olsson och Mimmi Nordin.

LÄS OCKSÅ: Svenskt band släpper musik – på minidisc

Se premiären här:

Lyssna på remix-EP:n via Spotify:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA