x

BÄST JUST NU: En demonisk illusion av trygghet

BÄST JUST NU: En demonisk illusion av trygghet

Redan innan Isolated Youth ens släppt ifrån sig egen musik har de med intensiva spelningar vunnit över en publik, bl.a. som förband åt Lebanon Hanover vars ena hälft William Maybelline gjort en remix på låten Safety.
 
Nu får vi äntligen ta del av låten i autentisk, originaltappning. Den första glimten in i deras universum är i många avseenden bipolär; lika delar svängigt som monotont, kraftfullt som omhändertagande - mycket på grund av kontrasten som uppstår mellan sångaren Axel Mårdbergs kristallklara stämma och övriga instruments dystopiska driv.
 
Så här kommenterar bandet själva låten, som du kan lyssna på längre ner, för GAFFA:
 
- Vi hade turen att få arbeta med den väldigt duktiga Jörgen Brennicke. Vi strävade efter att vara så ärliga som möjligt, och att återspegla raden ”There is no safety”. Ett fall kom på tal när vi planerade det hela tillsammans. Axels fall från den väldigt höga höjden, men även masken han har på sig, är en del av en den symbolik som vi var ute efter. Den tärande vinterkylan inne i slottet under inspelningen (-10), blev också ett element som tog saker och ting till sin spets. Det medeltida Penningby Slott, som vår vän Peter Nordström var snäll nog att låna ut, ligger bara några hundra meter ifrån mitt och Axels barndomshem. Andreas och Egon är också uppväxta i närheten. Så den vackra omgivningen, kylan och symboliken är någonting som ligger oss nära om hjärtat.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA