x

PREMIÄR: Old Kerry McKee – Go East And West


Old Kerry McKee är en artist och one-man-band baserat på svenska landsbygden i utkanten av byn Larv mittemellan Falköping och Trollhättan. Han började som en dödsmetallmusiker men ersatte så småningom bandmedlemmar med akustisk gitarr, hembyggda trummor och en gammal skivspelare.
 
Old Kerry McKee blandar nutiden med det förflutna i sin egen speciella mix som inkluderar genrer som country, blues, americana och punk. Hans musik har beskrivits som melankolisk, med nasala ylanden och mörka texter där han ofta lyfter fram en ämnen som fattigdom, humanism och psykedelia.

Idag står GAFFA med premiären av artistens nya musikvideo. Du ser den här ovanför.
 
Go East And West bygger på en dikt skriven av den svenska författaren Dan Andersson (1888-1920) och utdrag ur den korta romanen Chi-mo-ka-ma (vit man). Att göra videon var kul eftersom det gav mig möjlighet att arbeta tillsammans med mina kära vänner Simon och Daniel Blomberg igen, säger Old Kerry McKee till GAFFA.
 
Efter att ha släppt ett par album och EP:s på mindre etiketter och att ha turnerat som sitt one-man-band i ett antal år tog Old Kerry McKee en paus från musiken i tre år. Startskottet efter uppehållet kom när han för ett år sedan fick åka med på en månads lång Europaturné som support åt metalbandet Avatar och den amerikanske sideshow-cirkusen Hellzapoppin.
 
Ett nytt bokningsbolag kom på plats under sensommaren och strax därefter skrevs ett skivkontrakt med Icons Creating Evil Art.
 
Old Kerry McKee kommer att gå in i studion för att spela in ett nytt fullängdsalbum nästa år, men i väntan på det släpps ett par videor och singlar där Go East And West blir startskottet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA