x

10 färska skivor du bör kolla in

10 färska skivor du bör kolla in

Ingenting – STXLM

Som bäst blir det istället i Bröllopsvals (För Uppgivna). Den avskalade visan förs framåt av en vemodig Sander och en produktion som pockar på, snarare än skriker efter, din uppmärksamhet. Även Utøya är ett av albumets bättre spår, där det elektroniska möter gamla Ingenting på ett exemplariskt vis. - Jonathan Eklund

Ros – Peaches N Cream

Den omsusade svenskan Ros skickade nyligen ut den här trap pop-aktiga fullängdaren som producerats tillsammans med kompanjonen Von Haartmaan. Efter en rikstäckande höstturné 2018 tillsammans med Little Jinder samt singelsläppen My Way och Say Yeah är det så dags för albumdebuten. Sex, pengar och kläder är ämnen som Ros självsäkert berör i sina texter.

Håkan Hellström – Illusioner

På Illusioner har Håkan samarbetat med Göteborgs Symfoniorkester. Sångerna är – undantaget Joni Mitchell-covern i Disneyskrud som fått namnet Båda Sidor Nu – skrivna tillsammans med följeslagaren Björn Olsson. Att Olsson kan skriva melodier vet vi sedan länge. Här är det genomgående en kärna, men ovanpå finns en jävla massa stråkar, det är stort och episkt. - Pontus Bark

Alan Walker – Different World

Den norska artisten, producenten och DJ:n är med sina 14 miljader streams en av världens mest streamade artister. Mycket på grund av att han omfamnades av ett världsomtäckande gamingcommunity. Idag släpper han sitt EDM-fläskiga men ändå intressanta debutalbum som bland annat gästas av Juliander och Sophia Somajo.

Zayn – Icarus Falls

One Direction-ikonen Zayn följer upp sin hyllade fullängdare från 2016. Icarus Falls bjuder på hela 26 spår så det är mycket att ta sig an. Albumet bär även på hela sex tidigare släppta singlar samt samarbeten med Nicki Minaj och Timbaland.

The Chainsmokers – Sick Boy

Grammy-vinnande duon The Chainsmokers har producerat och släppt några av de absolut största låtarna under de senaste två åren, inklusive multiplatina-certifierade spåren Roses, Don’t Let Me Down, och Closer feat. Halsey. The Chainsmokers numera platina-certifierade debutalbum ”Memories…Do Not Open”, som släpptes förra året innehåller monsterhitarna “Paris” och “Something Just Like This” featuring Coldplay. Bandmedlemmarna Alex och Drew kommer under nästa år fortsätta turnera välden över och släppa än mer musik.  

The Decemberists – Traveling On

Det räckte inte med en fullängdare i år för den här indiefolk-institutionen. Nej, även en fem spår lång EP kommer här på sluttampen av året och det inleds rusigt värre med panglåten Down On The Knuckle.

Vic Mensa – Hooligans

Den Chicago-bördige rapparen har gjort allt rätt. Han byggde upp en bas av street- och underground-kredd för att ta den tryggheten och bygga vidare på vad som även kom att bli en kommersiell succé. Och nu kan han välja och vraka samarbeten med de största – och de hajpade. Hooligans är det yttersta beviset.

Traveling John – Traveling John

Den här albumdebuten har John Dunsö jobbat på sedan avhoppet från Billie The Vision And The Dancers för sju år sedan. Albumet innehåller tio låtar som alla är skrivna under en treårig, livsförändrande resa till Nord- och Sydamerika, där han liftade omkring planlöst med sin stora ryggsäck, gitarr och inspelningsutrustning.

Bruce Springsteen – Springsteen On Broadway

Bruce Springsteens kritikerrosade Springsteen On Broadway är en intim scenshow baserad på hans bästsäljande självbiografi Born To Run, där publiken bjuds på en unik kväll med Bruce, hans gitarr, ett piano och hans personliga historier. På soundtracket till showen är varje berättelse från Bruce ett separat spår, märkt som en introduktion till efterföljande låt. Albumet är mixat av den legendariske Bob Clearmountain och mastrat av hyllade Bob Ludwig.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA