x

"Hängde ut från bilen – helt naken från topp till tå"

"Hängde ut från bilen – helt naken från topp till tå"

Imorgon kommer det brittiska post-hardcorebandet Enter Shikari till Göteborg för en spelning på Sticky Fingers – men innan det gör gruppens sångare Rou en exklusiv akustisk spelning på GAFFA-kontoret! Vi tog ett snack med bandet inför morgondagen.

Hur lyder era spontana tankar inför spelningen i Göteborg?

– Vi har jobbat hårt med setlisten för att få många låtar att flyta in i varandra och ge kvällen en grym dynamik. Vi kommer spela låtar som vi inte spelat på ett tag, flera från vårt album Common Dreads, som firar tio år sedan det släpptes nästa år.

Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Tyvärr är vi alltid begränsade av vår budget, men om pengar inte var något problem skulle vi jobba hårt för att få showen så uppslukande som möjligt. Med de här mindre spelningarna och en mindre budget att jobba med försöker vi engagera publiken i spelningarna så mycket som möjligt. Vår energi och passion på scenen är precis lika stark oavsett storleken på stället vi spelar på.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Produktionsmässigt kan det inte gå fel med The Prodigy. Vi hade turen att få turnera med dem för ett par år sedan och de misslyckades aldrig med att imponera och inspirera oss varje kväll. På en mindre skala, är det svårt att hitta ett band som matchar Marmozet’s energi. De är fantastiska människor, fantastiska musiker och de gör en utmärkt show.

Vad har varit ert största konsertögonblick?

– Vi kommer aldrig glömma första gången vi spelade på Reading Festivals stora scen. Att blicka ut över det havet av ansikten var otroligt. Vi hade alla ett bra gig och pratade om det flera dagar efteråt. Det kändes verkligen som ett viktigt ögonblick i vår karriär.

Och galnaste?

– Antagligen när vi turnerade i Storbritannien i en liten van och bandet vi turnerade med körde förbi oss på motorvägen och en av bandmedlemmarna hängde ut från bilen, helt naken från topp till tå.

Om ni skulle jämföra ett Enter Shikari-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Vi skulle vara trailer-filmerna innan långfilmen, för vår musik har så många sidor/genrer i sig.

LÄS OCKSÅ: 10 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA