x

"Det var en märklig upplevelse med massor av fulla glada norrmän"

"Det var en märklig upplevelse med massor av fulla glada norrmän"

Konsertåret 2018 lider mot sitt slut, men det finns ett par guldkorn kvar att se fram emot. Ett av dessa är bandet Västerbron. Fredag 21 december gör de sin enda Stockholmsspelning för i år på Debaser. Och sannolikheten att kvällen (som dessutom bjuder på Tomma Intet) blir en av årets bästa konserthändelser är av erfarenhet ganska hög. GAFFA fick ett par ord med bandet inför spelningen. 

Hur lyder era spontana tankar inför spelningen?

– Vi vill att folk ska komma och bara slappna av. Glömma bort julstress och jobbpress eller vad det nu kan vara – och bara vara, så bjuder Västerbron upp till dans. Och så hoppas vi kunna prata med så många som möjligt av de som har tagit sig tid att ägna en fredagkväll med Västerbron. 

Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Vi skulle skaffa ett stort akvarium som backdrop (med Västerbron ingraverat i Times New Roman) där Trump, Putin, Kim Jong-Un och typ Carl Bildt skulle få simma runt iklädda luciakläder och ha debattävling kring hur vi löser klimatkrisen. Sakta skulle vattnet ersättas lite snyggt med olja och i slutet av spelningen skulle vi rädda de som inte redan dränkt sig själva genom att prata för mycket och tänt eld på skiten. – Annars skulle vi gärna ha en ljustekniker som kunde våra låtar och kunde trycka på rätt knappar vid rätt tidpunkt så det blev lite sådär fräckt. Och en rökmaskin. Vi har inte så stora krav egentligen.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

Danny på Golden Hits. I priset ingår liksom grym show, trerättersmeny, garderob, karaoke & entré till Stockholms bästa nattklubb. Fest med stort F!

Vad har varit ert största konsertögonblick?

–  Alltså varje gång folk kan texterna och sjunger med. Det är verkligen så himla sjukt och så himla fint. 

Och galnaste?

 När vi spelade på en jäkligt ROCKIG festival i Norge på näst största scenen. I typ en medeltida ruin. Strax efter Megadeth, innan Behemoth. Det var en märklig upplevelse med massor av fulla glada norrmän i publiken. Mellansnacken handlade om att det var kul att spela utanför EU och om jag inte minns fel så sparkade vi ut en fotboll från scen som lite olyckligt träffade ljudteknikern i huvudet. 

Om ni skulle jämföra ett Västerbron-gig med en film, vilken blir det och varför?

 Kodak T-Max 135-film Svartvit 24 bilder ASA 400. Den finns på Kjell & Co.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Podden #5 – Flest jullåtar vinner


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA