x

PREMIÄR: Knivderby begraver gitarren

PREMIÄR: Knivderby begraver gitarren

2010 års Underjordens Nycklar inleds sanslöst starkt med låten Gravstenar Ingen Längre Bryr Sig Om. Nu cirka tio år senare begraver Knivderby gitarren bokstavligt talat och det sker i videon till den nya singeln Gravstenar Ingen Längre Bryr Sig Om 2, som premiärvisas här nere. Sorti.

18 januari släpper Knivderby sin nionde och sista platta, Den Första Skörden. I samband med släppet gör bandet också tre avslutningsspelningar i tre olika städer.

Sedan den självbetitlade debuten 2007 har Knivderby byggt ett allt större kollage av bitar från olika delar av den mänskliga kulturen. Men efter 73 låtar, nio skivor, spelningar på svartklubbar med polistillslag såväl som landets finaste rockklubbar tackar alltså Knivderby för sig med albumet Den Första Skörden.

”I en tid när alla ska förstå allt, vara medskapare i allt, kunna ta del av allt, och gärna gratis har det varit fantastiskt att göra nåt mer exklusivt och som stryker mothårs. Nåt som skrämmer bort många men kanske därför också lockar till sig några få desto mer. Givetvis ska det krönas med nåt så störigt och anspråksfullt som fullbordande av trilogin De Tre Årstiderna där Den Första Skörden(2019), Helvetesön (2015) och Olösta Gåtor Ur Mänsklighetens Historia (2013) ingår”, berättar bandet om den kommande plattan i ett pressmeddelande.

Vinka av bandet 31 januari på Hus 7/Slaktkyrkan i Stockholm. 1 februari på Sofiehof i Jönköping, och 2 februari på Hoki Moki i Göteborg.

Bakom videon – som GAFFA har fått äran att presentera – står Jon Alexandersson (Lens Crack Media). Kolla in den här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA