x

PREMIÄR: These Heavy Clouds – "att känna nåt för en tjej som känner nåt tillbaka"

PREMIÄR: These Heavy Clouds – "att känna nåt för en tjej som känner nåt tillbaka"

Bakom These Heavy Clouds finns Sabina Wärme. Hon utgjorde tidigare ena halvan av Systraskap och har turnerat runt om i Norden med duon. These Heavy Clouds är hennes soloprojekt och fram tills nu har hon uppträtt på såväl klubbscener och museum som scenkonst-festivaler. Uttrycket är lekfullt, konceptuellt. Spoken word-aktiga funderingar om kärlek blandas med pop.

Idag premiärar vi på GAFFA hennes singel Jag Vill Bara Ha Dig (Och Ha Dig).

– Egentligen började det som ett internskämt, säger Sabina till GAFFA och fortsätter:

– Jag och min tjej skämtade om att jag skulle göra en låt med namnet Jag Vill Bara Ha Dig Och Ha Dig. Hon tyckte att det lät som nån sorts låt av Ulf Lundell, och jag tyckte nog bara att det lät kul. Lite oklart varför. Typiskt internskämt.

I vilket fall som helst så började Sabina skriva på den en dag när hon enligt egen utsago var på spexigt humör, lite med tanken att det var ett skämt.

– Och sen skulle jag visa den när hon kom hem och så skulle vi skratta och säga hahaha vad tokigt. Men nånstans mitt i själva skrivprocessen rycktes jag med och helt plötsligt kändes det inte bara kul och fnissigt att sjunga "jag vill bara ha dig och ha dig" längre. Det kändes liksom rätt. Det gillar jag med den här låten. Hur den helt lyckas vända mig, få med mig på noterna. Som att den har en egen vilja eller nåt.

När Sabina väl bestämt sig för att arbeta med låten på riktigt och ta den vidare från det där skämtstadiet så handlade inspirationen mycket om gränslandet mellan flört och fniss och allvar.

– Det var roligt att försöka skriva en låt med det här innehållet utan att göra det för plojigt eller för mycket explicit content. Jag har gjort slutproduktionen tillsammans med Lisa Gagerman och vi jobbade ganska mycket med att få ljudproduktionen att bli både tung och flörtig och liksom lite med glimten i ögat. 

Vad handlar den egentligen om?

– Den handlar om nåt så enkelt, men ändå stort, som att du spanar in nån som spanar in dig tillbaka. En röd tråd genom hela albumet (som släpps 13 februari) är att känna nåt för en tjej som känner nåt tillbaka. Det handlar om att vara kär, att flörta, att spana in någon på ett dansgolv. Självklart har albumet, som livet i stort brukar ha, även en dipp. Allt är inte en dans på rosor hela tiden. Men känslan som jag hoppas att lyssnaren lämnas kvar med är hopp. Hopp om att även de lesbiska paren får varandra i slutet ibland, att det inte alltid är nån som måste dö. Och en liten pirrig känsla som växer innanför revbenen. Det kan hända dig med!

Jag Var Molnen 2.0 släpps som sagt 13 februari. Och sen har Sabina turnéstart för albumet och performancet på Folkteatern i Göteborg 16 februari.

– Efter det kommer vi (främst jag och min scentekniker Frida Holmgren) att turnera med det här fram till och med sommaren. Så håll utkik efter datum i din stad eller by vet ja!

FACIT: Här är januaris 20 bästa skivsläpp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA