x

Elias Abbas: "Jag kommer jobba för den respekten!"

Elias Abbas: "Jag kommer jobba för den respekten!"

"Jag vill att min musik ska framställas som den bästa musiken en 17-åring kan göra."

När Elias Abbas gick i sjuan hängde han mycket på Rinkebys fritidsgård. Där träffade han K-One och Elias Abbas tog modet till sig att fråga producenten om han ville spela in en låt.

– Men han bad mig gå hem och skriva. Sen bad han mig gå hem igen och skriva igen. “Du ska träna!”, sa han. För mig var det konstigt, jag förstod inte varför han inte ville spela in mig som det var, till slut insåg jag att det K-One menade var att jag behövde träna så musiken skulle bli så bra som möjligt.

Till slut fick Elias Abbas ner cirka tio raplåtar och började spela in tillsammans med sin vän Monti.

– Jag spelade även in låtar med min vän K27 som också gör musik idag. K-One sa till mig att jag skulle testa att sjunga på någon låt och jag gick med på det. Då kom låten Den Där Guzzen. Det blev mitt första släpp som soloartist då jag alltid gjort musik med Monti eller K27. När vi hade släppt Den Där Guzzen fick den mycket större buzz än vi kunnat ana. Då visste vi att Elias Abbas borde sjunga och inte rappa!

Vad för slags känslor får du ut av att förmedla musiken?

– Varje sekund jag spenderar på scen och varje sekund jag spenderar i studion är sekunder som ingen annan tid kan slå. Det finns ingenting som att skapa musik. Fine, skolan och vinna pengar eller någon annat som gör dig glad är superfint men det finns ingenting som slår känslan av att kunna stå på scen eller skapa musik.

Nämn en stor inspiration som kanske inte hörs så tydligt i musiken, men som likväl är viktig för dig och får dig att vilja skapa.

Abidaz. Det var han som fick mig att börja skriva innan jag träffade K-One. Han betyder rap för mig, när jag hör på rap-Sverige så tänker jag på Abidaz. Det är han som artist som inspirerar mig, hans texter och flow samt budskap i musiken.

Har du själv några tankar kring det estetiska? Hur vill du att din musik ska framställas rent visuellt?

– Jag vill att min musik ska framställas som den bästa musiken en 17-åring kan göra. Jag tänker absolut inte på enbart streams, det är absolut inte det viktigaste för mig. Jag vill bara ha kredd för att jag är den bästa på att skapa musik i min ålder och jag kommer jobba för den respekten! När man tänker på det rent visuella så vill jag att betraktaren alltid ska kunna relatera till det jag snackar om i min musik genom att bara kunna se vad jag menar.

LÄS OCKSÅ: James Browns död kan ha varit mord


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA