x

Raindear: "Om folk är engagerade blir jag också det"

Raindear: "Om folk är engagerade blir jag också det"

På lördag slår GAFFA på stora trumman och bjuder in till releasefest på Bar Brooklyn i Stockholm. Vi lockar med fri entré, vi avslöjar årets GAFFA-Priset-vinnare och på scen ser vi ingen mindre än Raindear som kommer sprida ut sin helt igenom lysande elektroniska och stämningsfulla pop. Vad kan vi då förvänta oss?
 
– Det ska bli kul att spela på hemmaplan. Jag bor i precis vid Debaser så det blir rena rama toffelgigget. Det var dock ett tag sedan jag spelade live och vi har aldrig spelat med denna exakta konstellationen förr så det är lite nervöst. 
 
Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?
 
– Kör klädd i särkar, orkesterpukor, miljoner retrosyntar, psykedeliska visuals varvat med japansk anime på 3D-skärm, RÖK (!) och kanske en och annan androgyn balletdansare på ett podie … Och kanske lite butodansare som äntrar scenen i nåt lugnt mellanparti. Och illuminati-ögon som svävar i skyn. 
 
Vilken är världens bästa liveakt just nu?
 
– Jag kan inte ta på mig ansvaret att utnämna denna då jag inte gått på konsert på så länge ... Fyfan, det är nästan pinsamt men jag gissar att det är nåt svängigt (ej för introvert) jazzband nånstans som tar den platsen. Kanske något pampigt storband? Eller Björk. Björk lär ju vara bäst men har inte sett henne live så vad vet jag? 
 
Vad har varit ditt största konsertögonblick?
 
– Jag spelade på en rooftop på Manhattan en gång. Det var fett att stå där i skyn mitt bland skyskraporna och känna att ”nu går mina drömmar i uppfyllelse”.
 
Galnaste då?
 
– Sprang på en helgalen konsert med Infected Mushroom på Burning Man, det var en asmaxad scenshow med sprutande eld, dansare som hängde i rep och allmänt syndig och dekadent gladiator-känsla. Jag stod mest och gapade genom hela.
 
Om du skulle jämföra ett Raindear-gig med en film, vilken blir det och varför?
 
– Ingen aning men får väl vara lite snitsig och ta Bandersnatch som är Black Mirrors nya interaktiva film. Inte för att min musik är så skev men om folk är engagerade blir jag också det, boom! Haha.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA