Chloé Gisele: "Jag kände mina rötter extra starkt den dagen"

Chloé Gisele: "Jag kände mina rötter extra starkt den dagen"

Den svenska popsensationen Chloé Gisele har miljontals spelningar på Spotify och har bland annat hyllats av världsstjärnan Nicki Minaj. Nu är hon aktuell med sin nya singel Lights On Us, och i GAFFAs artikelserie RESAN berättar hon om några platser som betytt mycket för hennes musikaliska utveckling. 
 
 
1. Kvikkjokk, 2018

– Under sommaren bilade jag, mamma och min lillebror från vårt sommarställe i Nautijaur till Kvikkjokk. Min morfar växte upp i Nautijaur som är en liten by i Lappland där nu endast två personer bor året om. Att åka längs med vattnet och fjällen mitt i ingenstans och spela min egenkomponerade Spotify-lista på hög volym i bilen en solig sommardag – det gav mig inspiration och känsla inför Lights On Us där första raden lyder "I think I'm finally home". Jag kände mina rötter extra starkt den dagen. 

2. Göteborg (Way Out West) 2017

– Jag hade precis släppt min debutsingel Whine Up och hade en spelning på takterassen på Henriksberg i Göteborg under Way Out West. Solen sken, folk var taggade och mina vänner fick se mig sjunga live för första gången. Kompisen fyllde år och jag fick hela terrassen att unisont sjunga "Ja må hon leva". Sedan framförde jag mina låtar, varav några som var osläppta, bland barborden samtidigt som folk stod och dansade och sjöng med. Det var en fantastisk spelning.

3. Luleå, 2017

– Jag lämnade Göteborg och ett jobbigt år av hjärtekross, svek och grov ångest. Jag tog mod till mig och insåg att den enda som kunde förändra mitt liv och min livssituation var jag själv. Jag slutade att hoppas på att andra skulle förse mig med lycka och istället fann jag min lycka i tre stora resväskor, en one-way-ticket till Luleå och en påse hopp om en ljusare framtid med glädje som skulle kunna förse mig med en spark i rumpan till att bland annat hoppa in i studion och mata fram nya låtar. Och så blev det. 

4. St. John's, Karibien, 2017

– Jag var på kryssning i Karibien, hade precis gått i land på St. John's och åkt ut till en helt sagolik strand som var något av det finaste jag sett. På sandstranden fanns en bar, som för övrigt serverade grymma piña coladas, och där hade de min låt Whine Up på spellistan. Jag visste att gästartisten på min låt var populär i Karibien, men att faktiskt höra att låten fanns på deras spellista var surrealistiskt när man själv kommer från andra sidan jorden. 

5. Elbrus, 2018

– Efter att ha klättrat upp till Camp 1 på 3 800 meter och satt mig på en klippavsats för att vila, samtidigt som jag lyssnade på musik för att samla kraft, sköljde en våg av inspiration över mig vilket resulterade i att jag fick ner några rader text. Vyn av de magiska bergtopparna gjorde att det började dansa inom mig. Jag insåg att bergen försåg mig med energi att kunna producera ny och fräsch musik bättre än något annat.

LÄS OCKSÅ: "Jag satsade 250 000 kronor på en musikvideo som aldrig visades"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA