x

PREMIÄR: Nadja Evelina – "Läsarna får gärna höra av sig med teorier"

PREMIÄR: Nadja Evelina – "Läsarna får gärna höra av sig med teorier"

Nadja Evelina debuterade 2016 med singeln Finast Utan Filter. Året efter kom debut-EP:n Aldrig Samma/Alltid Samma. En EP som enligt GAFFAs recensent Simon Lundberg ”fångar den svenska melankolin perfekt.”

Imorgon släpper Nadja Evelina nya singel Beach House från sitt kommande debutalbum Vi?, men redan idag hör du låten här på GAFFA.

– Den handlar om att veta att det är noll procents chans att det man håller på med ska bli till något bra eller fint, men att fortsätta ändå för att… ja varför då egentligen? Läsarna får gärna höra av sig med teorier, säger Nadja om nya singeln.

Hur kickade själva processen till Beach House igång?

– Refrängen hade funnits i mitt huvud ett tag, men gick liksom inte att få ihop med någonting annat, fast jag försökte. Sen skedde en serie händelser – under några försommarveckor – som kändes väldigt starka, men som inte helt oväntat mynnade ut i hjärtekross. Det gick åt helvete, helt enkelt. Efter det skrev resten av låten i princip sig själv.

Var hittade du inspiration till just det här spåret?

– Jag skriver nästan alltid för att försöka få grepp om vad det egentligen är som händer, både runtomkring mig och inne i huvudet. Jag tycker att livet allt som oftast bara är ett stort virrvarr, och då hjälper det mig sällan att försöka tänka på saken. För att det ska bli tydligt måste jag skriva. Så var det också när jag skrev Beach House. 

Hur ser dina framtida planer ut?

– 3 maj släpps mitt debutalbum Vi?, och innan dess kommer ett par singlar till. Jag kommer alltså att vara ett känslomässigt vrak hela våren, men jag ser fram emot det jättemycket. Jag ska också ut och spela en del med mitt band, vilket ska bli svinfett.

Lyssna på Beach House här: 

LÄS OCKSÅ: Här är februaris bästa skivsläpp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA