x

GUIDE: Här är mars viktigaste spelningar

GUIDE: Här är mars viktigaste spelningar

Silvana Imam

Länge verkade det som att Silvana Imam inte tänkte släppa den där plattan hon spelat in och som ALLA gick och väntade på. Men, något hände. Vad? Inte riktigt säker. Men hon ändrade sig och Helig Moder finns nu att lyssna på. Och med det blir det turné som bland annat stannar till vid Annexet i Stockholm. Woah!

1/3 – Linköping, Konsert & Kongress.

2/3 – Göteborg, Trägår’n.

8/3 – Stockholm, Annexet.

9/3 – Huskvarna, Folkets Park.

30/3 – Umeå, Väven.

Cherrie

Sveriges svalaste sångerska Cherrie är ständigt aktuell. Alldeles nyss som gäst på Ison & Filles singel Vinnare och innan dess med Fricky-samarbetet Kungsliften. Under mars och en bit in i april är hon ute på turné, med sig tar hon brorsan K27 och ja, det lär bli två spelningar av högsta klass.

1/3 – Borlänge, Liljan.

2/3– Vara, Konserthus.

7/3 – Uppsala, Konsert & Kongress.

16/3 – Bollnäs, Kulturhus.

29/3 – Göteborg, Pustervik.

30/3 – Stockholm, Berns.

Wild Nothing

Herr chefredaktör Daniel Horn utsåg Canyon On Fire till förra årets bästa låt, mycket tack vare de lekande gitarrerna i introt. Och om vi ska vara ärliga, hur mycket mer kan man behöva för att bli sugen på en spelning? Inte mycket. En riktigt bra låt räcker för att få oss sugna, Wild Nothing har ju mycket mer än så dessutom.

2/3 – Göteborg, Pustervik.

3/3 – Stockholm, Debaser Strand.

Nicki Minaj

En av världens allra största stjärnor är på väg till Sverige igen. Med sig har hon såklart förra årets hyllade platta Queen, men inte nog med det. Hon har dessutom plockat med sig två stora talanger i form av Juice WRLD och Lil Xan. Det verkar som att det kommer bli en helkväll man sent vill glömma.

4/3 – Stockholm, Globen.

Anderson. Paak

Okej, förra årets släpp Oxnard var kanske inte riktigt vad vi hoppats på. Det levde liksom inte direkt upp till våra högt ställda förväntningar, men med tanke på hur jädra bra Malibu var och hur grym Anderson. Paak är på scen så var vi inte sena att köpa biljetter till det här kalaset. Det var inte ni heller va?

5/3 – Stockholm, Globen.

Maggie Rogers

Många har såklart sett klippet där en nervös Maggie Rogers sitter bredvid Pharrell Williams när han för första gången ska lyssna på något hon skrivit. Storstjärnan blir närmast stum av beundran och sedan dess har Rogers väg mot toppen varit utstakad. Debutplattan är släppt, nu är hon på turné!

8/3 – Stockholm, Berns.

Florence Valentin

Inte visste vi att Love Antell skulle komma tillbaka med sitt Florence Valentin och än en gång börja skråla om att gå “upp på sociala” och sedan “ner på systemet”. Men visst, i en tid då både Caesars och Bad Cash Quartet verkar återförenas så ska det väl såklart bjudas in till nya pokerkvällar på Vårby Gård.

9/3 – Norrköping, Arbis.

15/3 – Göteborg, Pustervik.

16/3 – Stockholm, Vasateatern.

22/3 – Lund, Mejeriet.

29/3 – Örebro, Satin

30/3 – Uppsala, Katalin.

Honungsvägen

Redan i slutet av februari visade Honungsvägen upp sig i Umeå, först nu kommer de neråt för en spelning i Stockholm. Med tanke på hur jädra bra singlar de släppt – ni har väl inte missat Kalla Mig För Satan och Inga Skor?! – får vi verkligen hoppas att de tänker åka land och rike runt allra snarast. Vi. Vill. Se. Honungvägen!

9/3 – Stockholm, Debaser Strand.

Florence And The Machine

Florence Welch är en artist som ingen annan. Det har hon visat om och om och om igen. Allra helst live är hon något alldeles extra. Senast Florence och hennes maskin spelade i Sverige var som headlineakt på Way Out West 2015. Nu nästan fyra år senare är det dags att fylla Globen till brädden.

11/3 – Stockholm, Globen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA