x

"Tillsammans kan vi skapa något mäktigt"

"Tillsammans kan vi skapa något mäktigt"

I början på året släppte den svenska duon JUNG sin debut-EP Formula. Här berättar bandet om några viktiga händelser under resan fram till EPn.

Födseln av JUNG

Fem år av snack, spridda ideer, 10 olika band-namn. Bruce-covern, Kygo-toplinen. 1000 röstmemon. Mötet med Universal, Mirjam, vår älskade Love, det kändes rätt. Vi testar. Vi tänkte att vi redan hade tillräckligt med material från våra redan skrivna låtar, men så fort vi började skriva nytt med ett gemensamt mål- att det var för JUNG och inget annat så började resan på riktigt.

Prägeln 

Philip Holmqvist och David Kjällstrand. Sweet October, Wasteland, Vera, Formula. Magi, hybris, guld. Vi fann något, det kändes ogjort, inget var omöjligt. Det satte prägeln för hela JUNG. På vår vision, att den musik som vi skapar, den musik vi gillar, kan flyga och älskas av många andra.

Teamet

Tillsammans med våra outtröttligt slitande projektledare till maskin Love, och Mirjam som likt Pirlo assisterar oss in i nya konstellationer av producenter och låtskrivare, så kan det inte bli annat än mål. Teamet är viktigast. Teamet är allt. Och tillsammans kan vi skapa något mäktigt. 

Releasen, Dramatenbaren

Tre proffs och en färsking. Det var Toms första gigg, nervös var bara förnamnet. Förutom att sjunga så skulle han också spela piano.

Tom: "Jag brukar säga att om jag stod på scen och sjöng och min klon stod bredvid mig och spelade keys så skulle jag vara sjukt nervös över det, jag skulle aldrig vilja att jag skulle spela piano i mitt egna band. Men det gick. PGA proffsen. Jag blundade och körde och hoppades att ingen skulle se igenom det här. Efter första låten kollade jag upp från pianotangenterna som jag hade stirrat sönder på i 3 minuter. Alla jag älskar, vänner, familj vrålade och tjöt. Kärlek. Det gick bra. Det gick svinbra. Och som tur var finns det även Dimor.”

Formula

Första EPn. En fullskalig blandning på vart vi är på väg. Wasteland och Still Kids in i poppens svängiga korridorer, Hall and Oates vi kommer snart. Vera, This Could Be The End Of It, Bruce Springsteen och Fleetwood Mac, får man vara med? Formula, Bon Iver eller 1975, men ändå inte alls. Kanske har vi hittat ett eget sätt, en egen röst i alla våra idolers magiska, inspirerande toner. Formula EPn är vår förstfödde, om den kommer bli lika legendarisk som de tidigare nämna stjärnor är något vi lämnar till betraktaren men i våra öron, ja, utan tvekan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA