x

The Sounds-medlemmar med nytt projekt: “Vilken befrielse det var att få börja om”

The Sounds-medlemmar med nytt projekt: “Vilken befrielse det var att få börja om”

Ur succérockgruppen The Sounds stiger två medlemmar och vecklar ut syntpopduon Crew Of Me&You. I GAFFAs artikelserie RESAN berättar Maja Ivarsson och Felix Rodriguez om fem betydande upplevelser som formade det nya projektet.

Junk It

– Den första låten vi skrev tillsammans igen efter flera år – kanske ända sedan starten med låtar som Living In America, Rock N Roll, Seven Days A Week med flera – heter Junk It. Det var för nästan exakt ett år sedan, i början av mars 2018. Vi hade börjat jobba tillsammans på en ny The Sounds-låt, men Junk It lät verkligen annorlunda och kanske redan då såddes ett frö att detta var något helt annat, nåt som vi måste ta vidare på annat håll istället för att försöka stöpa om den i en mall som skulle passa The Sounds.

Klaffbron

– Redan efter sex-sju månader hade vi skrivit tillräckligt många låtar för att kunna framföra en livespelning. Detta gör vi på en svartklubb i Malmö kl 03:00 på morgonen för en helt ovetande publik och utan monitorer, roddare, turnéledare et cetera. Och vilken succé, vilket gensvar, det funkade direkt. Och vilken befrielse det var att få börja om. Hur härligt det än må vara med en stor produktion, fett PA, grym turnébuss och allt vad det innebär att få spela på de stora scenerna runt om i världen så kändes det lika fantastiskt att kunna slängas tillbaka i tiden och i känslan hur det var när allt började en gång.

Class Of 99

– Vi träffades för första gången på Nicolaiskolan i Helsingborg. Där hamnade vi i samma klass,  estetisk konst och form. Tidigt började vi inse att vi båda hade ett stort intresse för att spela musik, men också för att skubba (skånska för skolka, reds. anm.) och allt annat roligt man kunde hitta på när man inte var i skolan. Ganska snart hade The Sounds startats och vår resa tillsammans tog sin början. En resa som vi fortfarande följs åt i och som har gjort oss till ett sammansvetsat "gäng", ett gäng av två personer ... ett Crew Of Me & You.

Malmöfestivalen

– Tidigt förstod vi att det krävs mer av oss än att "bara" skriva, producera och spela in låtar för att nå dit vi ville. En hel del har ändrats sedan starten av The Sounds för 21 år sedan. Med en pånyttfödd energi och idésprutande lusta började vi ta med oss våra mobiler och filma det mesta vi tog oss an, allt från skapandet i studion och till egna videor. Vi började också tidigt med att göra vår egen logga och designa vår egen merchandise och så vidare.

Så en dag i värsta Augustivärmen drog vi ner på stan och köpte ett gäng biljetter till alla åkattraktioner vi kunde hitta och började filma. Det blev vår video till Come Out And Play.

15 mars

– Äntligen ska resten av världen få höra oss. Vi har varit så förväntansfulla och kaxiga och detta kommer bli så sjukt fett. Ju närmre vi kommer releasedatumet desto nervösare blir vi. Men på ett skönt sätt. Framtiden får väl visa hur viktigt just 15 mars blir, nästan på pricken ett år efter att allt startade igen. Kommer det bli precis så jäkla grymt som vi hoppas att det kommer bli? Det tror vi, eller rättare sagt, det är väl klart det blir. Det är ju vi som gjort det. Wink wink!

LÄS OCKSÅ: Ångerfull Kent-vän träder fram – "Jag vill betala ersättning för de uteblivna intäkterna"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA