x

"Jag bjuder in lyssnaren till mitt inre rum, bort från alla filter"

"Jag bjuder in lyssnaren till mitt inre rum, bort från alla filter"

Pheeyownah är producent, låtskrivare och multi-instrumentalist. Hon är uppväxt i södra Stockholm och har sina rötter i Uganda. Tidigare har hon släppt två EP:s och hennes största hit Mountain Peak, Sea Deep är uppe i nästan 900 000 streams på Spotify. Vi har tagit ett snack med sångerskan som precis släppt sitt debutalbum Silver.

Hur skulle du beskriva ditt nya album?

– Det är en cocktail med härlig smak av sårbarhet, frustration, makt, kärlek och osäkerhet. Jag bjuder in lyssnaren till mitt inre rum, bort från alla filter och visar istället en ännu mer personlig Pheeyownah än vad ni tidigare har sett.

Vad får du inspiration ifrån?

– Allt möjligt men mest ifrån drömmar, fantasier, filmer och livet såklart. Jag går oftast igång på att skriva väldigt målande bilder och landskaper som drar åt sci-fi hållet. Jag är även svag för abstrakta poetiska texter som klingar både flummigt och vackert. 

Varför har du valt att gå ihop med producenten Juliann Julian för att skapa ett nytt sound?

– Jag var sugen på ett nytt kapitel och att utforska en ny dimension i mitt artisteri och Juliann Julian var helt rätt person att utföra det uppdraget med. Vi har massa gemensamma referenser och liknande musikaliska visioner så samarbetet var en sann nöje och en dröm!

Hur känns det att släppa debutalbum?

– Äntligen! Det är alltid lite nervöst att blotta sin själ men samtidigt så sjukt befriande. Det är härligt att känna alla slags känslor inför ett släpp, det är kvittot på att man verkligen brinner för det man gör.

LÄS OCKSÅ:Helen Sjöholm och Ace Wilder i ”världens längsta musikvideo”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA