x

BÄST JUST NU: En riktig juvel från ett oväntat samarbete

BÄST JUST NU: En riktig juvel från ett oväntat samarbete

Cherrie släppte ett mixtape med sex nya låtar i veckan. Nio låtar totalt när singlarna Kungsliften, Familjen och titelspåret OG från tidigare i år inkluderas. Den mest minnesvärda stunden på skivan är när sångerskans omisskännligt lena röst möter den debutterande rapparens barnlika öppenhet och leverans. Låten heter B2B, Cherrie plus Jelassi rygg mot rygg är lika med denna lilla juvel man inte vill sluta återkomma till, vilket påminner oss att det finns magiska ekvationer vi inte hade räknat med i den nya Hiphop- och R&B-scenen i Sverige.
 
Det finns få känslor som kan liknas vid att höra Cherrie använda den lägre delen av hennes röstregister för att kanalisera hennes inre Whitney, samtidigt som man hör tydligt att hon ler medan hon sjunger. Positiviteten och ge-inte-upp-budskapet utsöndras ur allt som låten står för, på ett nästan bokstavilgt sätt, genom hörlurarna och högtalarna. Mycket är tack vare Filip Hunters produktion som framhäver dessa två röster och gör lätta referenser till Death Row Records och Oaklands bounce genom stora delar av skivan.
 
Samarbetet mellan dem är lika flytande som vatten, och känns nästan lika viktigt. Vikten av de uppmuntrande orden "Alla MR-barn jag är med er” i Jelassis första vers får inte underskattas. Maskrosbarn över hela riket har fått en ny låt att dansa till med hakan och händerna i luften.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA