x

PREMIÄR: Animationer och pappdockor i jakten på det som alla söker

PREMIÄR: Animationer och pappdockor i jakten på det som alla söker

Fredrik Furu är tillbaka med färsk musik och en sprillans ny video som har premiär hos GAFFA idag. Låten heter Det Som Alla Letar Efter och videon, gjord av Daniel Hjerppe, är en skildring av Fredriks egen resa från fabriksstaden Jakobstad i Österbotten, via ett jobb som sportjournalist till det liv som musiker han har idag.

– När jag såg första utkastet på Daniels storyline insåg jag plötsligt att scenerna påminner väldigt mycket om min livshistoria.

Videon utspelar sig i ett animerat landskap där en pappversion av Fredrik jagar en tidning som symboliserar samma sak som titeln, det vill säga ”det som alla letar efter”. Han tas genom olika situationer kantade av såväl glädje som sorg, och flera av miljöerna är hämtade direkt från verkligheten.

– Den stora fabriksklockan är en symbol för hela Jakobstad, legenden säger att den egentligen skulle pryda Stockholms stadion under OS 1912, men att den blev för dyr och istället köptes in av tobakspamparna i Jakobstad. Pappa jobbade på fabriken i över 30 år och tog med mig upp i klockan som barn flera gånger, så den har ett jättestort nostalgivärde för mig.

Se den mycket speciella videon nedan:

LÄS OCKSÅ: Slipknot hintar om nya masker – och ny musik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA