x

PREMIÄR: "Lynch-inspirerad slowmotion i änglarnas stad"

PREMIÄR: "Lynch-inspirerad slowmotion i änglarnas stad"

21 juni släpper Emma Elisabeth debutalbumet Melancholic Milkshake. I början på året kom första singeln, Pilot som fick stor internationell uppmärksamhet. Nu är andra singeln, I’d Be Lying ute och idag har vi på GAFFA äran att stå för premiären av musikvideon.

I’d Be Lying skrev jag ihop med Petter från Alberta Cross, vi jobbar och töntar oss en del ihop. Han kom till Berlin och vi drack kaffe och snackade om livet, skrev låtar om mitt då nyligen ofrivilligt avslutade förhållande, säger Emma Elisabeth till GAFFA.

Idén med I'd Be Lying var att den skulle ha ett flyt, en lugn och drivande känsla.

– Harmoniskt är den väldigt enkelt uppbyggd, och jag jobbade mycket med melodier som korsar varandra och möts för att skapa en drömsk vibe, säger Emma Elisabeth.

Videon filmades i Los Angeles i november 2018 av Damian John Harper under åtskilliga solupp- och nedgångar ute i China Town, Echo Park, med mera.

– Relativt mörk och opolerad, som känslan i låten, så var tanken. Men quirky på samma gång, som jag då. Jag skulle kalla det Lynch-inspirerad slowmotion i änglarnas stad, säger Emma Elisabeth.

Den svenska musikern, låtskrivaren och producenten är numera bosatt i Berlin där hon ägnar sig åt musiken på heltid. Hon har dessutom öppnat för band som Sunflower Bean, LA Witch och The Japanese House.

Kolla in den sprillans nya videon till I’d Be Lying här:

LÄS OCKSÅ: Britney Spears manager: "Hon kanske aldrig kommer uppträda igen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA