x

PREMIÄR: Saga Back sjunger om sin mammas plötsliga bortgång

PREMIÄR: Saga Back sjunger om sin mammas plötsliga bortgång

Vi har skrivit om henne flera gånger förut. Talangen, stjärnskottet, personen med den djupa rösten. 20-åriga Saga Back från Göteborg borde vara på allas radar just nu. Debutsingeln There You Go ... Again har streams långt över en miljon gånger på Spotify och fick media och tastemakers världen över att dubba henne som en artist att ha koll på 2019. Inklusive GAFFA.
 
Saga influeras och inspireras av artister som Regina Spektor, Jorja Smith och Adele, nu släpper hon sin nya singel Heaven's Not Ready en låt som handlar om hennes mammas plötsliga bortgång.
 
– Min mamma dog sex veckor innan jag fyllde 18. Jag skrev Heaven’s Not Ready ett år efter att mamma dog. Jag skrev låten till henne, nästan som ett brev, men också för mig själv, min bror och min pappa och alla andra som kände henne. Och nu när jag släpper den är den även till alla andra som förlorat någon de älskar och inte vet hur de ska kunna leva utan.
 
Heaven's Not Ready släpps imorgon 31 maj via Something Beautiful. Men redan idag premiärar vi den här på GAFFA. Låten är producerad och inspelad i Svenska Grammofonstudion av Kalle Gustafsson Jerneholm, Mattias Nyberg och Saga själv.
 
Premiär här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA