x

PREMIÄR: Wannadies-tolkning på svenska

PREMIÄR: Wannadies-tolkning på svenska

Rut Sandbladh debuterade 2015 med Säker Dans och släppte 2016 EP:n Norrbotten. Året därpå släpptes singeln Nattdjur och jullåten God Jul Ingen (Från Palermo), och 2018 var hon en av kandidaterna till GAFFA-Priset i kategorin Årets genombrott.

Rut växte upp i Älvsbyn men är numera bosatt i Stockholm. Med Min Hemstad fortsätter hon hylla sina rötter. Den norrbottniska syntpop-pärlan är hennes egen tolkning av The Wannadies My Home Town från 1990. Så här säger Rut själv om låten:

“Trots att Min Hemstad är en cover så känns den hundra procent jag. Dels för att den nyskrivna svenska texten är inspirerad av min egen uppväxt, men framför allt för att jag för första gången står som ensam producent, något som varit rent skräckinjagande stundtals. Det har varit en process kantad av tvivel men jag är väldigt nöjd med resultatet."

BÄST JUST NU: En låt om alkoholens roll

"Jag skrev den nya texten för flera år sedan men när jag väl skulle skicka den till The Wannadies i vintras fick jag panik. Herregud, ska Pär Wiksten läsa detta?! Jag var tvungen att skriva om texten två gånger innan jag kände att den dög.”

Lyssna på Min Hemstad här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA