x

Sarah Klang: “Jag slog nästan ihjäl mig och alla fick solsting”

Sarah Klang: “Jag slog nästan ihjäl mig och alla fick solsting”

Ingen sommar utan Sarah Klang. Även i år blir det en kortare sommarsejour och även i år tar hon med sig sitt stora gäng till Majas Vid Havets lilla scen, 25 juli. Varberg är platsen och den som aldrig besökt det här haket tidigare har missat ett smultronställe. Surfare blandas med brats, vanligt folk och musikälskare.

– Det kommer bli svinkul som förra året antagligen. Det är som att åka på en minisemester! Vi fick låna surfbrädor av snygga killar bredvid Majas, och sen slog jag nästan ihjäl mig på stranden och alla fick solsting, så när det var showtime var alla möra och goa. Det var svinvarmt där inne också, så en tant svimmade. Men det gick bra. Okej nu lät det som att allt var skit men det var underbart.

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Jag hade nog haft pyroteknik, men kanske med glitter istället? Mer rök, känns som att de alltid snålar med den. Lasershower är ju fett men vette fan om det hade funkat till min show. Hade velat ha en stor snäcka också som jag står gömd i och som sen öppnar sig mekaniskt när jag gör entré. Men ah, mest av allt hade jag velat ha en nightliner så alla i bandet kan sova gott under resan men det lär väl ALDRIG HÄNDA.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Jag tycker inte det är kul att gå på konsert, blir rastlös efter två låtar, typ. Meeen Yves Tumor är fan ROLIGA.

Vad har varit ditt hittills största konsertögonblick?

–  Som artist är det nog när vi öppnade Way Out West 2018, det var svårt att greppa att vi tog oss dit.

Om du skulle jämföra ett Sarah Klang-gig med en film, vilken blir det och varför?

Bridget Jones Dagbok möter Raggarjävlar. För att jag tyvärr föddes som en klyschig kvinnlig filmkaraktär som typ ”snubblar tokigt på nån sladd” och som är killtokig. Och Raggarjävlar för att jag kämpar på med min countryestetik men när jag ser bilder på oss ser vi mest bara ut som att vi går fordonsprogrammet i Vänersborg. Man får kämpa på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA