x

24 färska skivor du bör kolla in

24 färska skivor du bör kolla in

Imenella – Tro

"Jag heter Iman, och det betyder tro. Det är exakt vad som krävdes för att göra den här EP:n. Tro är en hyllning till alla som har trott på mig men också ett fuck you till de som faktiskt inte gjorde det!" – Imenella.

På EP:n som kom 12 juni samarbetar Imenella med artister och låtskrivare som Stor, Newkid, Elias Abbas och Pato Pooh.

Veronica Maggio – Fiender Är Tråkigt

I våras släpptes första singeln Kurt Cobain från det kommande albumet Fiender Är Tråkigt som kommer till hösten efter en fullspäckad turnésommar. Men redan nu kommer den första delen. Veronica utvecklar:

"Jag älskar ju albumformatet. Dramaturgin, utrymmet och lyxen att få dyka in i en hel värld av låtar. Men det finns nåt lockande i att låtarna får stå lite mer på egna ben också. Att släppa över längre tid och ge dEm mer utrymme. Till slut hamnar låtarna ändå på samma album och blir en helhet."

Gyllene Tider – Samma Skrot Och Korn

Samma Skrot Och Korn blixtrar till flera gånger. Vi har dragspelschansonen Bara I En Dröm och Henry Har En Plan På Gång som låter som barnprogrammet du inte minns. Men det är mycket lunk, bland annat i vemodiga Vid Hennes Sida som kunde briserat i Ullevikrossande powerpop. - Jesper Robild

Madi Banja – Välsignelsen

Madi Banja har en otroligt hög högstanivå, men också en väldigt låg lägstanivå. När Banja är som bäst är han en bättre version av Future (om Future hade haft en riktigt bra sångröst), när han är som sämst låter det som David Guetta-producerad afropop. - Morgan Storesund Skarin

Baroness – Gold & Grey

Genom 17 spår lindar de in sin melodiska sludge i extra mycket flum och filosofi. Långa partier, bland annat fem spår på rad mitt i plattan, är ovanligt försynta. I’d Do Anything är en pianoballad och Emmett-Radiating Light låter som Pink Floyds The Division Bell. Effektdränkt och insvept i en varm filt av morfinmjuk atmosfär. - Jesper Robild

Noel Gallagher's High Flying Birds – Black Star Dancing

Stabilt, trevligt och lite tråkigt, såsom vi har vant oss vid att Manchester-sonen levererar på sin ålders höst. - Janne Hallman

Augustine – Wishful Thinking

GAFFA-favoriten och falsett-sympatisören levererar äntligen debut-EP! Här kristalliseras och breddas Augustines säregna sound. Det handlar om rädslor för världen och för att växa upp. Du hör mellotron-toner och distinkta trumproduktioner.

Dani M – Pusher II

För produktionen står ingen mindre än gymnasievännen och Grammisvinnaren Simon Superti. På spåret Leyley hörs ett utdrag från Supertis tal på årets Grammisgala: “Lyssna, för ett år sedan var vi ingenstans. Och kolla på oss nu!” 
 
"Pusher II erbjuder ett breddat koncept och ett helt nytt sound, som bygger på en kombination av Dani Ms skickliga lyriska talang samt Supertis mångdimensionella ljudbild. Tillsammans sätter de standarden för framtidens hiphop-Sverige", hälsar ett pressmeddelande.

Bruce Springsteen – Western Stars

Bruce Springsteens 19:e studioalbum och hans första nya på fem år. Albumet är producerat av Springsteen och Ron Aniello, och hämtar inspiration från södra Kaliforniens popskivor från det sena 60-talet och tidiga 70-talet. På Western Stars medverkar över 20 musiker, bland andra Patti Scialfa, Jon Brion, David Sancious, Charlie Giordano och Soozie Tyrell.

Chris Shiflett – Hard Lessons

Chris är ju lead-gitarrist i Foo Fighters. När han går solo sysslar han med en upphottad variant av americana.

Bill Callahan – Shepherd In A Sheepskin Vest

Egensinnig singer-songwriter som numera gift sig och fått barn = texterna är lite gladare, men fortfarande 100 procent Bill.

Sadness – Circle Of Veins

Riffglad blackgaze.

Mattiel – Satis Factory

Velvet Underground-referenser och stilig rock.

Chris Robinson Brotherhood – Servants Of The Sun

Black Crowes-frontaren fortsätter att utforska den grooviga och småpsykedeliska rocken.

Calexico & Iron And Wine – Years To Burn

Supersamarbete! Och så låter det precis som det bör låta när man blandar Calexicos mariachi-country med Sam Beams väna singer-songwriter-stil.

SadGirl – Water

Romantiserande smådrömsk indie för vänner av The Buttertones och Surf Curse.

Madonna – Madame X

Madonna är Madonna. Alltid ute efter att finna sig själv i samtidens ljudbilder.

Aden x Asme – 12 Till 12

Aden och Asme är två barndomsvänner från Hammarkullen i Göteborg. För två år sedan debuterade de med låten Bonnie & Clyde. Under namnet Aden x Asme fick de snabbt en trogen fanbas och support (även utanför Sveriges gränser, bland annat i UK) som gjort att duon på kort tid kommit upp i miljontals streams och visningar på Spotify och Youtube – helt independent utan uppbackning från något bolag. Nu är det dags för debutalbumet, 12 Till 12, där artister som Cherrie, Dani M, K27, Naod, Awave och 24K gästar.
 
"12 Till 12 handlar om att vara aktiv hela tiden och ingen tid för sömn. Det behöver inte ens handla om just musik – 12 till 12 vad det än handlar om i livet. Du måste bara köra, sova kan du göra när du är död”, hälsar duon.

Octavian – Endorphins

Drake co-signade London-rapparen och producenten Octavian som fortsätter sin framgångsresa och följer upp sitt senaste projekt Spaceman med Endorphins

Med det tolv-spåriga mixtapet inspelat mellan London och Los Angeles fortsätter Octavian att driva gränser och utforska ljud. Musiken beskrivs som en blandning mellan hiphop, grime, trap, dancehall, garage och house. 

MNDSGN – Snaxx

Uppklippt elektronik för vänner av Thundercat, Flying Lotus och Shigeto.

Burial – Claustro / State Forest

Knappt en EP men vi måste ändå uppmärksamma ett nytt Burial-släpp för det är dubsteppig julafton varje gång.

Kate Tempest – The Book Of Traps And Lessons

Poet och rappare från Storbritannien. Nådde framgångar med föregående albumen Let Them Eat Chaos och Everybody Down.

Azure Blue – Images Of You

Lyckligtvis är dess blandning av Jon ”The Beloved” Marsh-sång, mjukt puttrande Vince Clarke-syntar och Simple Minds-om-och-kring-Once Upon A Time-melodier synnerligen oemotståndlig. Rekommenderas särskilt för dig om överdoserat på Blood On The Tracks. - Johan Jacobsson Franzén

Raindear – Skies To My Name

GAFFA-favoriten Raindear, aka Rebecca Bergcrantz, beskriver det här albumet som sin vittnesbörd från åren som 20-någonting, en tid som hon snart är över.

"Det är mina drömmar, mina verklighetsflykter, mina fantasier mina styrkor och mina svagheter. Mitt allt."

Allt inlindat i experimentglad electronica med poppig nerv.

Precis alla släpp i en och samma spellista? Det hittar du här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA