x

PREMIÄR: Kärleksalbum besvaras med musikvideo – från flickvännen

PREMIÄR: Kärleksalbum besvaras med musikvideo – från flickvännen

Idag presenterar GAFFA premiären av musikvideon till Azure Blues låt The Rose som är det finstämda sista spåret på albumet Images Of You som släpptes 14 juni. Kärleksalbumet fick 5 av 6 i betyg av GAFFAs Johan Jacobsson Franzén som kallade det ”årets skiva för alla nyförälskade”.

Musikvideon till The Rose är gjord av Tobias Isakssons flickvän, independentfilmaren Daniela Gullström.

– Vi valde att göra en musikvideo till låten The Rose eftersom den berörde mig direkt och jag såg framför mig hur jag skulle vilja gestalta den visuellt, säger Daniela Gullström och fortsätter:

– Jag ville göra en drömsk, melankolisk och långsamt berättad musikvideo där Tobias själv syns i videon och det var viktigt att ge bilderna rätt inramning.

Videon är inspelad på Svartsjö Slott på Färingsö och utomhusmiljöerna är filmade på Lidingö.

– Jag älskar Danielas vision, bildspråk och grundliga arbete, fyller Tobias Isaksson i.

Cinematografen Viktor Skogqvist som bland annat jobbat med First Aid Kit står för foto. Det hela är filmat med en Alexa-kamera utrustad med några av de vintage kameralinser som Sven Nykvist använde vid inspelningen av Ingemar Bergmans Fanny Och Alexander. Videon är sedan klippt av Tobias Isaksson och Daniela tillsammans med art director Viktor Blomstergren.

– Coloristen Miles Lembke har förstärkt de naturliga färgerna i fotot. Harald Björk har stått för ljuddesignen och spelat in fågelkvitter till introt och outrot enligt en metod han fått lära sig av självaste Brian Eno, säger Tobias Isaksson.

Kolla in resultatet:

LÄS OCKSÅ: Världsstjärna i slagsmål på öppen gata i Stockholm – se klipp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA