x

GUIDE: Här är septembers viktigaste spelningar

GUIDE: Här är septembers viktigaste spelningar

Hösten är här på riktigt, det är dags att krypa in i din favoritkonsertlokal igen. GAFFA hjälper till och listar 13 konserter du absolut inte vill missa under september.

Lust For Youth
Den svensk-danska syntduon har återigen släppt ett förbannat bra album på übertuffa bolaget Sacred Bones och efter att i våras ha ställt in sin spelning i Stockholm är de nu äntligen tillbaka. För den som uppskattar segt men dansant, poppigt semi-mörker är det här en kväll man inte vill missa. Ses där!
5/9 – Stockholm, Hus 7.

Minami Deutsch
Krautrockarna från Tokyo brukar dyka upp här i Sverige då och då, nu är det alltså dags igen. Med ett nytt släpp på göteborgska labeln Höga Nord är det såklart inte särskilt förvånande men det är inte mindre kul för det. Det lär bli monotont mangel, rockigt drag och en jädra massa annat gött.
5/9 – Malmö, Plan B.
6/9 – Göteborg, Musikens hus.
7/9 – Blädinge, Tyrolen.
8/9 – Stockholm, Hus 7.

Say Sue Me
Hur ofta hör man riktigt bra sydkoreansk indiepop? Väldigt, väldigt sällan är det korrekta svaret – men Say Sue Me är det där underbara undantaget. Det är glatt, ungdomligt, skevt, nära, gulligt och hippt. Vill du inte vara sist att haka på hajptåget är det dags att införskaffa biljetter nu.
10/9 – Stockholm, Obaren.
11/9 – Göteborg, Oceanen.

Khalid
Tre längre släpp in i karriären har Khalid tagit sig upp till Hovet-nivå, om vi snackar rent publikt. Det har skett genom allt från samarbeten med Ed Sheeran, Billie Eilish och John Mayer – till att faktiskt leverera riktigt bra R&B-suktande poplåtar. Senaste plattan Free Spirit har namngivit hela turnén.
11/9 – Stockholm, Hovet.

Föllakzoid
Det finns en del band som om och om igen återkommer till våra breddgrader fast man inte riktigt förstår hur det kommer sig. Chilenska Föllakzoid är ett sånt band, det är såklart inte som att någon klagar – ett bra band är ett bra band och vi älskar ju bra band. Så det är bara att njuta så länge det varar!
15/9 – Stockholm, Hus 7.

Machine Gun Kelly
Rappare eller skådis? Frågan är vad Ohio-grabben är mest känd som numer. Under förra året syntes Colson Baker i Netflix-snackisen Bird Box och nu senast lekte han Tommy Lee i The Dirt-filmatiseringen. Men nu är han alltså på väg hit som artist och vi är såklart väldigt intresserade av att se honom.
17/9 – Stockholm, Fryshuset.

Jonathan Bree
I över 20 år har det Nya zeeländske popsnöret Jonathan Bree släppt musik. Först i duon The Brunettes, de senare åren under eget namn. Och det är som den “strumpa över huvudet”-klädde Bree som han fått sin största framgång med singeln You’re So Cool. Gör sitt första Sverige-besök sedan den slog brett.
22/9 – Stockholm, Slaktkyrkan.

Lydia Ainsworth
Lydia Ainsworth är en märklig musikalisk fågel. Det är väl också vad som gör henne intressant. I våras var hon ute på vägarna tillsammans med Robert Alfons aka Tr/st, det troliga är att allt fler runtomkring i Europa nu fått upp ögonen för henne vilket ju borde medföra en trivsam egen höstturné.
24/9 – Stockholm, Debaser Strand.

Julia Michaels
Det finns en del stora popstjärnor som på något sätt ändå går under radarn för oss här i Sverige. Julia Michaels är en sån. För det spelar ingen roll att hon släppt låtar med Niall Horan, Clean Bandit och Selena Gomez – hon är inte så välkänd som man skulle tro. Men nu kan det kanske förändras?
26/9 – Stockholm, Fryshuset.

Novotons 15-årsfest
Ett av vårt lands allra finaste skivbolag firar byxmyndighet och vi är inte sena att slå in paket och dyka upp på festen. Det gör ju exempelvis också två av bolagets allra grymmaste band Paper och Pascal, vilket mer eller mindre gör det självklart att vi kommer stå allra längst fram för att bli musikaliskt överkörda.
27/9 – Stockholm, Slaktkyrkan.

The Sisters Of Mercy
Gothiska rocklegendarer är alltid gothiska rocklegendarer – det kommer ingen kunna ändra på. Inte heller vår inställning till att besöka konserter med dem. Tanken på att äntligen så se Temple Of Love, More och Marian gör oss alldeles mörka i själen. Det kommer bli helt fantastiskt. Kommer du Birro?
29/9 – Stockholm, Münchenbryggeriet.

Pixies
Ingen kan väl direkt anklaga Pixies för att vara i någon form av karriärmässig peak, men det betyder ju inte heller att de på något sätt tappat det helt eller är totalt ointressanta. Pixies är fortfarande ett band klart värda att kolla in om man har chansen, vilket är precis vad alla runt Stockholm nu har.
30/9 – Stockholm, Cirkus.

Beirut
Det Zach Condon-frontade bandet startade som ett sovrumsprojekt, fick en skjuts av Neutral Milk-trummisen Jeremy Barnes och har sedan dess kommit att turnera och älskas världen över. Tidigare i år släpptes senaste plattan Gallipoli, den har fått blandad kritik men fansen lär strömma till scen oavsett.
30/9 – Stockholm, Münchenbryggeriet.

LÄS OCKSÅ: Nu får det vara nog, Justin Bieber


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA