x

PREMIÄR: Sista Bossen med ny uppfinning – och video om Malmö

PREMIÄR: Sista Bossen med ny uppfinning – och video om Malmö

Planen från början var att Sista Bossen, något ironiskt, skulle spela in videon till deras senaste singel Malmö i Göteborg.

– Efter långa diskussioner och en hård granskning av vår ekonomi bestämde vi oss dock för att spela in allting i Malmö där vi hör hemma, säger bandet till GAFFA som idag står med videopremiären.

Videon är, enligt egen utsago, bandets mest filmtekniska hittills och bygger på att blanda stopmotion med rörliga bilder för att skapa en digital rundtur av Malmö.

– Detta krävde bland annat konstruktionen av en hemmagjord vinkelmätarkompass, vilket är en uppfinning som vi själva har kommit på som bara fyller ett mycket snävt syfte. Vi är mycket stolta över vinkelmätarkompassen.

Eftersom narrativet i videon är ett resultat av gräl, konkurrerande visioner och påtvingade kompromisser blir det något svårt att uppfatta precis vad videon handlar om, enligt bandet.

– Det är dock inte så viktigt eftersom andemeningen går fram, att vi får dela med oss av de platser i Malmö som vi anser vara bäst, eller i alla fall helt okej.

Kolla in premiären:

Videon släpps bara några dagar innan Köpenhamnsbaserade skivbolaget Crunchy Frog, som sedan tidigare sajnat Sista Bossen, ska hålla i en 25-årsfest i Pumpehuset i Köpenhamn. Den sker 14 september för den som då håller till i Danmarks huvudstad. Kolla in mer om eventet här.

Crunchy Frog har för övrigt en förkärlek för Malmös musikscen och har sedan tidigare släppt skivor med First Floor Power, Jenny Wilson, The Mopeds och Eggstone.

LÄS OCKSÅ: Tips på grejer Jocke Berg kan göra förutom musik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA