x

KONSERTKOLLEN: Tindersticks, Edda Magnason, Five Finger Death Punch, Megadeth, Freya Ridings mfl

KONSERTKOLLEN: Tindersticks, Edda Magnason, Five Finger Death Punch, Megadeth, Freya Ridings mfl

De senaste dagarna har vi fått till oss en rad intressanta artister som gör Sverige förr eller senare. Här har vi samlat några grejer du borde kolla in med arrangörens kommentarer.

TINDERSTICKS
23/4 – Stockholm, Dramaten
24/4 – Göteborg, Stora Teatern

Jämt när nattromantikerna från Nottingham har hållit sig undan några år gör sig suget efter dem påmint. Där är vi nu, i ett läge då vi verkligen behöver Stuart Staples karakteristiskt vibrerande baryton, märkt av nikotin och omkullkastad dygnsrytm, lika väderbiten som vacker, omöjlig att ignorera. Och så musiken som med sensibla spröt, mångfacetterad instrumentering och lågintensiv dramatik vispar runt strax bakom. I snart trettio års tid har Tindersticks skapat sin egna lilla värld. De har besjungit smuts, destruktivitet, lustar, barer och död men där sådant i händerna på andra lätt gränsar till det solkiga finns det alltid något belevat, ja rent sofistikerat, över Tindersticks inspelningar och uppträdanden.

EDDA MAGNASON
13/11 – Göteborg, Nefertiti

Artisten, låtskrivaren, producenten och skådespelerskan Edda Magnason är ett unikum och verkar i ett helt eget universum. Hon rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop och soul. 2010 debuterade Edda som soloartist, har sedan dess släppt tre fullängdsalbum med det senaste 2014 som hette Woman Travels Alone. Nu är hon äntligen tillbaka, den 31 maj släpps EP:n Tune Of A Crooner EP1 som är det första vi får höra, mer musik kommer att släppas i höst.

JUNG
26/10 – Fall Out Festival, Linköping
22/11- Pustervik, Göteborg
6/12 – KB, Malmö
13/12 – Satin, Örebro
17/12 – Katalin And All That Jazz, Uppsala
19/12 – Cirkus, Stockholm

Det var i våras som Jung gjorde sin första, egna konsert på hemmaplan. Då, bara ett år efter debuten, tog de ett utsålt Debaser i Stockholm med storm. Sedan dess har bröderna Tom och Henrik Ljungqvist vuxit ännu mer i rollerna som låtskrivare och artister och deras musik har nått ännu längre ut i vårt avlånga land.

FIVE FINGER DEATH PUNCH med förbanden MEGADETH och BAD WOLVES
22/1 – Hovet, Stockholm

Five Finger Death Punch åker på sin hittills största arenaturné i Europa som kommer att äga rum i januari och februari 2020 med en mäktig lineup: legendariska Megadeth som sålt platinum flera gånger om medverkar som special guest. Som support ser vi Bad Wolves, den banbrytande rocksensationen från 2018 som har samlat på sig tre listettor under de senaste 18 månaderna och som nu gör sig redo att släppa sitt andra album 25 oktober 2019.

FREYA RIDINGS
12/2 – Vasateatern, Stockholm

Freya Ridings är en av Storbritanniens just nu mest lovande nykomlingar. Efter att ha fått ett enormt genomslag med den platinabelönade singeln Lost Without You släppte hon sitt självbetitlade debutalbum i somras, och gick direkt in på den brittiska albumlistans tredjeplats. Sedan dess har albumet samlat ihop över 150 miljoner streams. 

ZIGGY ALBERTS
2/4 – Vasateatern, Stockholm
5/4 – Pustervik, Göteborg

Ziggy Alberts är ett fenomen. Med sina energiska uppträdanden och öppenhjärtiga mellansnack skapar han en känsla av gemenskap som sprider sig genom publiken och får alla att bara vilja ha mer. Att han dessutom har byggt upp allt det här - framgången och den snabbt växande, lojala fanskaran runtom i världen - helt på egen hand gör honom än mer imponerande.

LÄS OCKSÅ: Green Day släpper nytt och kommer till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA