x

När Madonna blev miljonär ... igen

När Madonna blev miljonär ... igen

Den, milt uttryckt, folkkära artisten Madonna är tillbaka. 14:e juni släpptes passande nog det 14:e studioalbumet Madame X och även om kritikerna kanske inte slog bakåtkullerbyttor så blir det såklart alltid ett jädra ståhej när världsstjärnan är tillbaka i det rampljus hon sällan lämnar. Och ur en arbetsetisk synvinkel kan man inte säga annat än det är tämligen välförtjänt. Under januari nästa år förväntas världsstjärnan bara på Palladium i London uppträda inte mindre än 15 kvällar sammanlagt.  

Något som däremot inte uppmärksammades särskilt mycket var när denna alla tiders popdrottning la någon promille av sina tillgångar på lottokuponger på lotteriet Superenalotto under ett besök i Rom sommaren 2012. Varför någon som enligt uppgifter från 2007 är god för i runda slängar en halv miljard dollar väljer att lägga energi på slumpen är oklart. Om man söker spänning så finns väl betydligt mer underhållande sammanhang att befinna sig i, varför inte sätta en slant under en Champions League-final (där hon säkerligen redan har friplåtar) eller testa lyckan på någon trevlig travbana i Solvalla, Åby eller varför inte Umåker? Till och med en turnering i Nascar skulle ju kunna innebära något form av underhållningsvärde om man investerade en slant, sedan satte sig i publiken och lät sig hypnotiseras av den monotona kombinationen av däckljud som slirar på en oval bana timme efter timme. Kanske orkade hon helt enkelt inte lägga mer tid och kort och gott nöjde sig med de få minuter av nerv som en lottodragning oftast innebär. 

Vad vi kan konstatera är utfallet i alla fall blev minst sagt intressant. Även om 100 lotter är en ansenlig mängd för gemene person, så är det givetvis en spottstyver för en miljardär i samma kaliber som Madonna. 100 lotter innebär ju faktiskt 100 gånger så stor chans att vinna som om endast en enda lott hade inhandlats. Ny låg ribba för lifehack? Definitivt, men denna strategi lönade sig också. Popstjärnan kammade hem inte mindre än 120.000 euro på det italienska lotteriet SuperEnalotto, något som får Glenn Hyséns lottskrap i Nyhetsmorgon att blekna till en ljusare nyans än hans hårfärg. Även om i runda slängar 1,2 miljoner kronor nu för tiden väl ens räcker till dörrhandtaget på en 20-kvadratare på Södermalm så kan ju ingen förneka att det ändå jäkligt goa pengar att kamma hem i en lottodragning och med den minimala ansträngning det kräver. Vad gjorde hon då för denna ändå relativt trevliga tillökning till matkassan? Madonna skänkte dem till välgörenhet. Ryktet sa att hela tanken med lottoköpandet var att skänka pengar till anhöriga till de jordbävningsoffer som just hade förolyckats. Enligt den tobakhandlare som sålde lotterna till Madonnas utsände så hade hon dock gjort ett liknande inköp i Venedig bara månader innan. Om Madonna är en filantropisk hjälte eller bara en pengakåt miljardär får du avgöra själv. Att hon är en av världshistoriens absolut största populärkulturella fenomen genom tiderna kan i alla fall ingen ta ifrån henne.

Om också vill bli rik(are) kan du också spela på SuperEnalotto. Enklast är att gå in på lottoland.se och söka lyckan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA