x

Topp 3 på Plan B

Topp 3 på Plan B

Plan B är en av Malmös mest intressanta scener. En som började oerhört underground har nu stora planer för framtiden. GAFFA tog kontakt med lokalens starke man, Carlo Emme, för att säkerställa vad han mest ser fram emot. Det blev ett svar i tre punkter.

– 1. Först och främst: vi expanderar. I slutet av året kommer Plan B att ha tre scener: Workshop Stage, Garage Stage och Warehouse Stage. The Workshop Stage är den viktigaste för oss på Plan B. Vi hade en liknande scen i källaren: intim, mörk och svettig. Perfekt för experimentella akter, rå musik och band som är på gång, men också passande för en fullpackad punk-show och, såklart, karaoke. Den här scenen är riktad till Malmös pulserande musikliv. Svarta väggar. Med plats för 150 personer.

– 2. Övergången till vad myndigheterna anser vara en “riktig” klubb tvingade oss att öppna upp för några fler musikgenrer. Förändringen skedde också precis i början på sommaren, då det är svårt att anordna spelningar. Så vi började boka DJ:s och satte upp lite klubbkvällar. Det var kul. Mycket folk, mycket jobb, men det var givande. Nu är klubbarna en viktig del av Plan B och vi startar en ny social media-profil för just klubbkvällarna för att fokusera på de bokningarna. Mark Palomäki blev alldeles nyligen en del av vårt boknings-team och han kommer att ta hand om allt som händer på våra scener mellan 23-03 på fredagar och lördagar. Han har alltid velat göra det här men aldrig frågat oss, så när vi frågade honom bokade han några kvällar innan han ens hade svarat oss!

– 3. I Köpenhamn finns ett kulturkomplex som kallas för Huset. På marknivå hittar man baren Bastard, som vi blev väldigt inspirerade av. Med den i åtanke vill vi skapa en miljö där folk kan komma, ta lite mat, en drink och spela sällskapsspel hela kvällen! Vi köpte massor av spel i somras och vi fick tonvis med spel från olika företag och organisationer som ville hjälpa oss skapa den här drömmen. Det här kommer bli den mysigaste av vintrar!

Kommande spelningar på Plan B:

5 okt – Ufomammut

9 okt – Eyehategod

11 okt – Murean Humanos

12 okt – Xenoblight

13 okt – King Khan & The Shrines

18 okt – Iceage

19 okt – Trumans Water

20 okt – Drab Majesty

21 okt – Trepaneringsritualen

24 okt – Nadia Tehran

25 okt – Daughters

26 okt – Trummor & Orgel

27 okt – The Bellrays

I samband med Daughters spelning har GAFFA en releasefest på Plan B – till eventet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA