x

PREMIÄR: Barnmisshandel och djurrättsaktivism

PREMIÄR: Barnmisshandel och djurrättsaktivism

Death By Horse står med ny video till singeln Kill som hittas på bandets senaste album Reality Hits Hard. GAFFA premiärvisar!

Idén till klippen nedan blev påtänkt ett bra tag innan det till slut blev verklighet av det.

– Vi hade en ganska tydlig bild av hur ville ha den och tänkte först att vi skulle filma och klippa den själv som tidigare musikvideor. Dock har vi fått mer och mer att göra i bandet och tiden räckte inte till, säger Death By Horse i ett mejl till GAFFA.

Bandmedlemmarna har tidigare haft ett samarbete med filmaren och regissören Tobias Ohlsson och tänkte att han skulle göra det de önskade om inte mer.

– Det blev precis så, Tobias tog verkligen fram det bästa ur vår idé! Hans arbete är magiskt! 

I videon ser vi en överlägsen boxare som tar till fula knep för att vinna över ett litet barn. Barnet må vara rädd, men står upp för sig och kämpar försvarslöst för sitt liv.

– Boxaren ska symbolisera djurindustrin och barnet symboliserar djuren. I boxningsringen vinner naturligtvis djurindustrin över djuret.

Efter matchen kommer djurrättsaktivister i rånarluvor och kidnappar “djurindustrin” där de får smaka på lite av sin egen medicin.  

– Tanken med att låta ett barn bli slaget i videon är för att folk ska bli berörda och kanske till och med provocerade. Jag vill att folk ska förstå och se symboliken mellan ett människobarn och alla instängda djurbäbisar som “vi” äter till middag varje dag. Din hamburgare hade också en mamma innan den hamnade på din tallrik.

Naturligtvis kom ingen till skada i videon.

Medverkande i videon:

Boxare vuxen: Jahna Lund

Barn: Vide Lund

De tre i rånarluva: Tommy Erichson, Linus Bengtsson, Jahna Lund.

Filmning och klippning: Tobias Ohlsson - Night Owl Vision.

LÄS OCKSÅ: Statement Festival vill kompensera Sverigedemokrat


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA