x

"Som en omfamnande eldcirkel"

"Som en omfamnande eldcirkel"

– Den röda tråden är fascinationen kring natten, det ockulta och mystiska. Det vemodiga och den fina kärleken till naturen i sin prakt. Som en omfamnande eldcirkel. 

Lykantropi släppte tidigare i år Spirituosa. Ett rockigt och rökigt mörker som hämtat ur 60- och 70-talet.

– Vi hyser stor kärlek till de två årtiondena och intensiteten som fanns hos många band från den eran. Band som på ett improviserande sätt skapade sin musik med dynamiska och berättande melodiuppbyggnader. På det viset vill vi skapa musik. Vi vill hålla musiken levande och intressant både för oss själva och lyssnaren. 

Lykantropi vaknade till under 2013. Bandmedlemmar har bytts ut och ambitionerna har blivit större. Idag styrs gruppen av en skara individer som ser musiken lika viktig som självaste livet.

Vilken del av Spirituosa är ni mest nöjda med?

– Vi skulle nog säga att hela albumet återger det vi vill nå ut med både musikaliskt, men också visuellt och att det är den helheten vi är mest nöjda med. Allt från konvolutillustration till musikvideor.

På tal om musikvideor, hur vill ni att er musik ska framställas rent visuellt?

– Vi vill föra tankarna till naturen och natten och låta det genomsyra det visuella och musikaliska uttrycket i Lykantropi. Vi vill skapa musik med en mörk underton med inslag av vemod, tyngd och osande 70-talspsykedelia. Den röda tråden i både artwork, musik och arrangemang är Lykantropi!

Videopremiär

Idag släpper Lykantropi en video till singeln Vestigia. Det handlar om känslan av att vara frånkopplad.

– Känslan av att vara vilsen och inte hitta vägen hem i denna ytliga ålder som vi lever i. Hur vårt desperata sökande efter pengar och framgång gör att vi tappar förbindelsen med vårt sanna jag, med naturen och till slut verkligheten.

Kolla in den här:

LÄS OCKSÅ: Cannabis och öken


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA