x

GUIDE: Här är decembers viktigaste konserter

GUIDE: Här är decembers viktigaste konserter

Rich Brian

Alltså, som Rich Chiggah var det jävligt oklart om allt var ett skämt eller ej. Men ingen kunde ju undgå att höra hur jädra bra Dat $tick faktiskt var. Så efter ett namnbyte – och samarbeten med Gostface Killah, 21 Savage och XXXtentacion – är det inte längre något tvivel: yngligen från Jakarta är på riktigt.

2/12 – Stockholm, Fållan.

Mahalia

13 år gammal fick britten Mahalia skivkontrakt men hon bidade sin tid och blev aldrig någon barnstjärna. Istället gick hon klart skolan och började släppa musik först 2016. Sen dess har hennes framtid bara fortsatt ljusna. I somras gjorde hon ett bejublat Way Out West-besök, nu är det dags för Stockholmsdebuten.

2/12 – Stockholm, Debaser Strand.

Avicii Tribute Concert

I vanliga fall brukar vi inte tipsa om random tribute-konserter, men det är inget random över det här. Bara att det går av stapeln på Friends Arena säger väl en hel del. Lägger man till att David Guetta, Kygo, Rita Ora, Adam Lambert och en jädra massa andra kommer dyka upp är det ett självklart tips.

5/12 – Stockholm, Friends Arena.

Amon Amarth

“Jag tror de kommer satsa stort, det kan mycket väl bli vikingaskepp och hela grejen på scen”, säger en GAFFA-skribent om de här kommande spelningarna. Det är såklart inte något för alla, men för de som blir det minsta till sig i trasorna av Amon Amarth låter det ju som rent jävla göttegodis. Så, vem är du?

6/12 – Partille, Partille Arena.

7/12 – Stockholm, Annexet.

11/12 – Malmö, Malmö Arena.

Björk

En levande legendar gör ett spännande nedslag i Stockholm, det är såklart värt ett besök. Senaste plattorna har varit riktigt starka och samarbetet med Arca har gjort isländskan gott. Vad det innebär för hennes liveframträdanden är vi inte helt säkra på, men kritiken har varit finfin så vi är spända.

8/12 – Stockholm, Globen.

Jakko Eino Kalevi

Den finska spårvagnsföraren har gått från hajpat stjärnskott till en självklar del av det musikuniversum han karvat fram åt sig själv. Det är ett hörn som känns såväl hjärtligt och varmt som genuint och trivsamt. Live puttrar allting på och skapar en gemytlig dansstämning. Kom förbi så ser du själv!

11/12 – Göteborg, Oceanen.

12-13/12 – Stockholm, Fasching.

Acid Arab

Dansmusik behöver inte bara vara det samma gamla vanliga om och om igen – vi lovar! Ta Acid Arab som exempel. Här blandas tongångar från mellanöstern upp med influenser från Paris alla olika dansgolv och vips har man fått till något som känns både nytt och fräscht. Så snöra på dansskorna för en omgång.

12/12 – Stockholm, Debaser Strand.

Refused

Sveriges hardcoregrupp numero uno är tillbaka på allvar. Eller – det har de ju såklart varit ett par år. Redan 2015 kom comebackplattan Freedom men ska man tro vår recensent är det med senaste New War som det känns på riktigt igen. Oavsett har Umeå-gruppen först och främst alltid varit ett grymt liveband.

12/12 – Lund, Mejeriet.

13/12 – Göteborg, Pustervik.

14/12 – Stockholm, Berns.

Franska Trion

Traditioner är inte till för att brytas – som tur är gör inte heller Franska Trion det utan bjuder in till ett par julspelningar i vanlig ordning. Det är såklart inte precis som vanligt. Efter bandets trummis Thommy Larssons tragiska bortgång tidigare lär det här bli väldigt känslosamt.

12/12 – Luleå, Kulturens hus.

13/12 – Piteå, Studio Acusticum.

14/12 – Umeå, Jazzklubben.

19/12 – Uppsala, UKK.

20/12 – Stockholm, Nalen.

21/12 – Göteborg, Pustervik.

Bad Cash Quartet

I somras var de så äntligen tillbaka, en jädra massa år efter att de la ner och gick över till soloprojekt och hästpojkspop. De allra flesta trodde nog att det bara skulle bli den där spelningen men det verkar som att de fick feeling och ville fortsätta få tag på lite bad cash. Är det över efter det här?

13/12 – Malmö, KB.

14/12 – Göteborg, Pustervik.

20/12 – Stockholm, Slaktkyrkan.

J.I.D

Ännu en Atlanta-rappare som visat vad han går för de senaste åren. Hårda basfyllda beats och raka texter kommer man långt med, om man nu är så talangfull som J.I.D då vill säga. Senast han var på besök i Sverige var för festivalen Smash, då var hans spelning ett segertåg. Det lär det bli nu också.

14/12 – Stockholm, Nalen.

Molly Sandén

Ännu en spelning som i sitt pressutskick beskrivs som “unik” ... men hey, det är såklart inte Mollys fel utan någon trött PR-människa som bara malt på med plattityder. Hade det inte varit för att vi faktiskt är intresserade av att se Molly hade vi ju inte brytt oss alls, men nu bokade vi raskt in oss på Cirkus!

16-17/12 – Stockholm, Cirkus.

Human Tetris

Ett skepp från Moskva kommer lastat med en blandning av postpunk och new wave. Det låter kanske inte som något du bara MÅSTE se, men det måste du faktiskt. Det här är medryckande och deppigt, det vill säga precis det där du behöver när det är dags för juldag. Ät upp skinksubstitutet så ses vi framför scen.

25/12 – Stockholm, Debaser Strand.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA