x

PREMIÄR: Svenska punkikoner om hur media gör dig sjuk

PREMIÄR: Svenska punkikoner om hur media gör dig sjuk

Åren 1978-1983 gjorde Mögel stort avtryck i den framväxande punkscenen. Med närmare 500 spelningar runtom i Sverige och Europa och en nu klassisk platta inspelad i Frankrike gjordes musikhistoria. 2009 gav Massproduktion ut en samling med denna platta samt massor av outgivet från deras aktiva år.

2018 gjorde Mögel storstilad återkomst med låten Mitt Orange Kuvert som hördes ända ned i TV-sofforna och bekymrade statliga myndigheter.

LÄS OCKSÅ: Punkband väckte oro på Pensionsmyndigheten

Ett år senare är det dags för en ny release. Denna gång är det en reaktion på alla rubriker typ ”Du kan ha en dold sjukdom” och den bottenlösa möjligheten att utveckla sin hypokondri som Google erbjuder. 

– Hypokondri handlar om att sitta uppe på natten och googla på läskiga sjukdomar, säger Eva Bergström till GAFFA och fortsätter:

– Idealet idag är att alltid vara frisk, glad och i balans. Det är ju omöjligt. Tidningar, media och nätdoktorer blåser upp vår oro och tjänar pengar på den. Typ, din snuva kan vara en DOLD SJUKDOM. Ja, till och med våra känslor och personligheter ska diagnostiseras och sjukdomsförklaras.

Återigen är låten producerad av Jakob Torgander och inspelad i Studio Cobra av Martin Ehrencrona.

Hypokondri släpptes 18 oktober och idag står GAFFA med premiären av låtens video, som är regisserad av Morris Chiguer Malmgren.

I maj 2019 gjorde Mögel livedebut på Darling Desperados & Dan Nakagawas föreställning Wonderful Days, ett multikonstverk som involverade musiker, dansare, skådespelare och videoartister från Stockholm, São Paulo och London.

Under 2020 drar föreställningen på turné till Brasilien och vidare till fler länder. 

LÄS OCKSÅ: Ghost-frontaren prisas i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA