x

PREMIÄR: När det blir kärlek vid fel ögonkast

PREMIÄR: När det blir kärlek vid fel ögonkast

Norrbottningen Rut Sandbladh debuterade som artist 2015 och har flera tidigare anknytningar till GAFFA. Bland annat utsågs singeln Nattdjur till månadens bästa osignade låt 2017, och 2018 var hon en av kandidaterna till GAFFA-Priset i kategorin Årets genombrott. Rut har också medverkat på #metoo-låten Vad Dom Än Säger och var en av artisterna som framförde den på invigningen av Statement Festival.

Idag släpper hon sin nya singel Trouble. Låten är en hyllning till 80-talspop med rytmer som har sitt urpsrung i ett vanligt kök – bland annat användes en papperspåse, en glasskål och en limpa nybakt bröd. Musiken är skriven av producenten och multiinstrumentalisten Tobias Dahlström, känd som trummis i indiepopbandet Lacrosse och aktuell med soloprojektet Sounds We Make.

– Jag hade funderat ett tag på att skriva på engelska, och när Tobias skickade mig grunden till denna retropärla kände jag att just den här låten behövde en engelsk text. Jag hade lyssnat på Madonnas tidiga skivor och ville göra en catchy poptext med melankoli i botten. Temat är usel tajming, eller ”kärlek vid fel ögonkast” kanske, säger Rut till GAFFA och Tobias fyller i:

– Den var tänkt som en instrumentallåt, men så fanns det ändå alltid en strävan efter att hitta den rätta rösten. När Rut kom in med text och vokalarrangemang blev den komplett.

Lyssna på Trouble här:

LÄS OCKSÅ: Coldplay kommer INTE till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA