x

GUIDE: Här är februaris viktigaste konserter

GUIDE: Här är februaris viktigaste konserter

Angel Olsen

Efter framgångarna med My Woman-plattan – och superhitten Shut Up Kiss Me – har Angel Olsen vuxit ut till att bli ett stort indierocknamn. Under hösten släpptes senaste skivan All Mirrors och även den hyllades. Nu är det åter dags för en rejäl turnévända och Sverige har turen att få dubbla stopp!

3/2 – Stockholm, Vasateatern.

4/2 – Göteborg, Pustervik.

Melanie Martinez

Trots miljoner och åter miljoner av streams är inte Melanie Martinez ett namn som vi svenskar har längst fram i hjärnbanken. Varför? Bra fråga, vi har inte riktigt svaret men tänker att om vi går och ser henne nu så kanske vi kan förstå det … eller helt enkelt bara få henne inknödd längst fram.

7/2 – Stockholm, Annexet.

Young M.A

Ibland skriver man saker som att en artist är en “mångsysslare”. Många gånger stämmer väl sånt föga, men när man som Young M.A såväl synts i hyllade TV-serien Mr Robot som regisserat porr då känns det väl rätt legitimt va? Vi föredrar dock rapparen på scen, med en mick i handen och tunga beats i högtalarna!

10/2 – Stockholm, Debaser.

Black Marble

Dunkla basgångar och ett grått 80-tal, det är kanske inte riktigt vad man tänker på när Los Angeles nämns i musiksammanhang men det är vad som serveras av Black Marble. Under 2019 släppte Chris Stewart senaste plattan Bigger Than Life och givetvis hyllades den till skyarna. Blir det lika bra live? 

11/2 – Göteborg, Musikens Hus.

12/2 – Stockholm, Hus 7.

Automatic

Ett av förra årets roligaste debutsläpp stod LA-trion Automatic för – deras album Signal letade sig bland annat hela vägen in på GAFFAs lista över årets bästa album. Bandet andas nutid, samtidigt som det finns väldigt mycket tyskt 80-tal över det hela. Det är lite mörkt, lite hårt, lite kaxigt – och väldigt bra.

19/2 – Stockholm, Hus 7.

Nicole Sabouné

“ÄNTLIGEN är hon tillbaka” skrek den del av befolkning som är musikintresserad när ny musik dök upp under hösten och vi kan bara hålla med. För visst har man saknat Nicole Sabouné? Med en ny – något mer avskalad – EP i bagaget är vi också väldigt peppade på att se hur det kommer låta live.

19/2 – Stockholm, Nalen.

21/2 – Göteborg, Pustervik.

22/2 – Malmö, Plan B.

Georgia

Mer än fyra år har hunnit gå sedan britten Georgia släppte sitt debutalbum och bländade oss med sin talang. Sedan dess har hon dykt upp lite här och lite där, släppt lite musik på samma vis och fortsatt att bygga sig ett namn. Under årets första månad kom album nummer två och vi är spända på att se henne.

20/2 – Stockholm, Nalen.

Slipknot

Ett band som inte direkt behöver några vidare introdutionstal är återigen ute på en sån där världsturné av modell större som bara X antal band faktiskt kan ge sig iväg på. Förra årets albumsläpp ansågs vara riktigt bra av såväl fans som kritiker, så än så länge är Corey Taylor & Co inte på dekis.

21/2 – Stockholm, Globen.

Dolce

Det har gått nästa tre år sedan Umeåduon Dolce dök upp och tog oss med storm. De där fina melodierna och så den unika rösten på det, mmmm. Oavsett, under senhösten började ny musik sippra ut och under februari är det äntligen dags för lite spelningar igen. Det kommer bli finfint, det kan vi nästan lova.

21/2 – Stockholm, Slaktkyrkan.

29/2 – Göteborg, Folk.

Poliça

Elektronisk pop som ibland är mörk, ibland är mest bara knasig. Det skulle kunna vara ett sätt att beskriva bandet från Minneapolis på. De är inne på sitt nionde år tillsammans och har under lång tid varit väldigt, väldigt nära det stora brejket. Kommer det med nya, femte, plattan When We Stay Alive?

22/2 – Stockholm, Slaktkyrkan.

Halsey

Det finns ett gäng riktigt stora, välstreamade, artister om ännu kanske inte växt ut till att vara världstjärnestora och ett “alla vet vem man snackar om”-namn. Sen finns det såna där riktigt stora, välstreamade artister som ligger precis på gränsen till att vara household. Där nånstans hittar man Halsey.

24/2 – Stockholm, Annexet.

Stormzy

Grimescenens allra största namn och faktiskt en av hela Storbritanniens allra största stjärnor just nu gjorde en underbar spelning på Way Out West i somras. Nu är han tillbaka i Sverige för att skapas kaos på Annexet. Frågan är om inte Stormzy kommer toppa den där sommarnatten ganska rejält ...

26/2 – Stockholm, Annexet.

Lindemann

Det svensk-tyska samarbetet Lindemann – bestående av Rammstein-frontaren Till Lindemann och den alltmöjligt-kopplade Peter Tägtgren – släppte sitt andra album under hösten. Det var lite mindre snusktramsigt, lite mer rakt på. Vad det blir live kan man aldrig riktigt veta, men ska vi tippa på hårt?

27/2 – Stockholm, Annexet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA