x

5 favoriter med Flora Cash – “Den här låten talade till oss på ett helt annat plan”

5 favoriter med Flora Cash – “Den här låten talade till oss på ett helt annat plan”

Albumaktuella Flora Cash listar fem låtar som betyder lite extra för duon.

Man-och-hustru-duon Flora Cash bildades genom att den Minneapolis-födde Cole Randall laddade upp sin musik på Soundcloud och fångade uppmärksamheten från den Sverige-baserade Shpresa Lleshaj som snubblat in på hans konto och började lämna kommentarer under låtarna. Facebook-meddelanden gav plats för ett inledande telefonsamtal, som ledde till maraton-Skype-sessioner, som så småningom ledde till deras äktenskap.

Som om inte lyckan vore nog har nu den här duon internationellt skördat enorma framgångar med sina ytterst personliga skildringar och intima musik och 6 mars släpps Baby It’s OK, som också är uppföljaren till 2017 års Nothing Lasts Forever (And It’s Fine). Vi bad om fem låtar som betyder lite extra och har visat vägen för duon.

Frightened Rabbit – I Wish I Was Sober

– Den här låten talade till oss på ett helt annat plan. Man får intrycket av att den handlar om att gå igenom jobbiga situationer i livet då allt nästan känns som ett moln – nästan som att man är full.

XXXTentacion – The Remedy For A Broken Heart

– Den här låten har inspirerat det vi ofta redan känner i våra egna redan melankoliska sorgliga kärlekslåtar. Den får en att längta efter något man inte kan sätta fingret på riktigt. Kanske ett minne av då man själv kände sig heartbroken. 

Ane Brun – These Days

– Den här låten handlar troligen om någon slags ångest. Det är något som har inspirerat vissa av våra låtar då vi tycker den mentala hälsan är viktig att skriva, sjunga och prata om öppet så mycket som möjligt.

José González – Stay Alive

– Vi älskar hur José González är poetisk men samtidigt berör en på ett sätt man förstår, fast det är i gåtor på nåt vis. 

Iggy Pop – The Passenger

– Den här låten tar oss till en viss tid i våra liv då vi längtade till att få göra det vi älskar på heltid. Den har en drivande kraft och motiverar oss att skriva och fortsätta framåt.

Du ser ett kortare gig med Flora Cash på GAFFAs kommande releasefest i Stockholm, 20 februari. Till eventet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA