x

"Ett brinnande huvud som virats in i ett rep" – Anfas 5 favoritomslag

"Ett brinnande huvud som virats in i ett rep" – Anfas 5 favoritomslag

Anfa Lashari från hiphop-duon Lash går solo! Förra veckan släppte hon singeln Fukk It och via vår temaartikel Cover Me serverar hon 5 favoritomslag. Lyssna in dig på hennes senaste singel längst ner i artikeln.

Soleima – Roses

– Älskar denna enkla cover-idé. Soleima har satt sina lyrics på omslagsbilden, vilket gör att jag får en hint av låten utan att jag ens har lyssnat. Inte nog med att det var visuellt snyggt så gillar jag den konceptuella tanken här. 

gallery_large

Tame impala – Slow Rush

– Jag lyssnar inte på Tame Impala varje dag men jag uppskattar musiken de skapar. Surrealismen, sanden, huset och skymten av himlen genom fönstret skapar en känsla av lugn hos mig, samtidigt som det skrämmer mig och det är det som greppar tag i mig när det kommer till just det här omslaget. Det viktigaste av allt är att det fångar mig i bruset av alla covers som släpps dagligen.

gallery_large

The Weeknd – Heartless

– Det här omslaget gör mig glad och varm i kroppen. I ett hav av perfekta singel-covers så sticker det här genuina leendet ut. Ibland så kan jag känna att allt är lite för perfekt och det ska det inte behöva vara alla gånger så länge känslan man vill kommunicera kommer fram och det är därför jag uppskattar och ler när jag ser det här omslaget.  

gallery_large

Tyler The Creator – Igor

– Tyler är en kreativ maskin som inspirerar mig och är duktig på det mesta. Inte nog med att han producerat, skrivit och arrangerat allt själv på det här albumet så har han lyckats beröra mig med nästan varje låt. Ett svartvitt porträtt som har klippts ut lite dåligt mot en rosa bakgrund. Den steriliserade blicken som antingen säger mer än tusen ord eller ingenting alls. Det Tyler skapar kan vara svårt att förstå ibland, men det är charmen med honom att han bara gör det han känner för och skapar det mesta själv. Det är inte bara inspirerande utan det är lite så branschen ser ut idag, vi artister bör vara bra på mer än bara musik för att kunna slå igenom.

gallery_large

Kendrick Lamar / Skrillex – Humble Remix 

– Ett brinnande huvud som har virats in i ett rep kommunicerar så himla mycket i all sin enkelhet. Det här fångar mig på ett emotionellt plan samtidigt som jag kan höra ljudet av lågorna på bilden. Det här är vad jag strävar efter som artist, att med hjälp av en enda bild kommunicera ut en känsla av låten som berör och det tycker jag Kendrick och Skrillex lyckats göra med det här omslaget.

gallery_large

Lyssna på Anfas Fukk It här:

LÄS OCKSÅ: Starkt hiphop-släpp till Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA