x

BÄST JUST NU: En lyckoträff till samarbete

BÄST JUST NU: En lyckoträff till samarbete

Kleerup & Yumi Zouma – I Don’t Mind

Tolv år har passerat sedan Kleerup släppte sitt självbetitlade debutalbum, som var fullt av lyckade och kanske inte så lyckade samarbeten.

Att Nya Zeeländska lounge-pop-favoriten Yumi Zouma hoppar på tåget måste däremot ses som en lyckoträff, och tillsammans med Kleerups vid det här laget rätt så klassiskt fläskiga ljudbild blir det här faktiskt lite av en hit.

I Don't Mind är med på det nya albumet där Kleerup blanda material som legat på hyllan i över tio år med nyskrivna låtar och nya samarbeten som ovanstående Yumi Zouma, Freddie Wadling och Ana Diaz för att nämna några. Han har även, på ett par spår, samarbetat med andra producenter så som Mr Tophat (Robyn) och Joacim Persson (Lady Gaga, John Legend).

– Denna platta är en mix av första soloskivan, Me And My Army-skivan, Recapture-plattan, film/teatermusik samt remixer jag gjort sedan sist det begav sig. Sånglektioner och gitarrövandet har gett resultat! Låten Tru är faktiskt en syntgitarr som spelar arpeggiot den bygger på. Även syntsolot i I Need Love är en gitarr omvandlad till synt, säger Kleerup i ett pressmeddelande. 

Lyssna på hela plattan här:

LÄS OCKSÅ: 28 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA