x

BÄST JUST NU: Framtiden ser poetiskt ljus ut

BÄST JUST NU: Framtiden ser poetiskt ljus ut

Mattias Alkberg – Första Språket

Kanske låter man sig alldeles för lätt påverkas av det vibrerande omslaget till denna singel, men vad gör det? Hopp och förhoppningar skiner lika mycket genom himlen på bilden som landskapet kompositionerna bildar. Allt byggs med försiktig upptrappning och deeskalering-vågor.

gallery_large

En spänning, en slags töjningen verkar skapas mellan de långsamt galopperande noterna på pianot och stråken som spelas i pizzicato i andra versen å ena sidan och det tjocka ljudet som den elektroniska produktionen medför å andra sidan. Till och med Mattias Alkbergs röst är bearbetad på ett sätt som för tankarna till skivan Personer. Det är märkbart men det stjäl inte fokus från ordet.

För det är ändå ordet som kännetecknar Alkbergs konst. Poeten ger oss lite text men mycket att tänka på med denna låt. Att försöka dechiffrera symboliken på Första Språket ger varierade resultat för varje spelning. Först känns det exalterande, sedan känns det meningslöst. Men som introduktion för kommande albumet Bodensia är det fullkomligt.

LÄS OCKSÅ: Mattias Alkberg om sitt kommande album: "En självuppfyllande profetia"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA