x

5 karantips med Faal – "Vad kan jag göra för att bli den bästa jag?"

5 karantips med Faal – "Vad kan jag göra för att bli den bästa jag?"

Vi bad singelaktuella Faal att tipsa om vad man kan sysselsätta sig med hemma nu i karantäntider. Här är hans bästa råd. Ta åt dig av dem och passa samtidigt på att lyssna in dig på hans färska samarbete med Mwuana längst ner i artikeln.

1. Yoga 

– Jag har börjat göra yoga och andas djupare.

2. Producera 

– Känns som jag har all tid i världen så jag har börjat producera musik nu, vilket är sjukt najs.

3. Ringa mer

– Ringa till folk man oftast vill kolla till men som aldrig riktigt blivit av. Dem har jag börjat vara extra jobbiga mot nu och kollar efter hur de mår varje dag.

4. Filosofera mer

– Jag funderar på viktiga frågor mer, som vem är jag och varför gör jag saker som jag gör? När trivs jag som bäst och var? Vilka behöver jag i mitt liv och vad kan jag göra för att bli den bästa jag? 

5. Laga mat

– Haha, ett mål är att jag ska bli en Masterchef innan karantän-life är slut.

Om Faals nya låt:

Mwuana och Faal är inte en främmande duo, de hade en grupp tillsammans när de var yngre och har sedan de satsat på sina solokarriärer alltid diskuterat om att göra en afrobeat-influerad låt. Det har resulterat i Dom Alla Vet som släpps idag.

– Jag tror att det här är en låt som kommer hjälpa folk att komma närmare varandra. Den är väldigt dansvänlig och lätt att må bra till när man lyssnar på den. Förhoppningsvis komma den hjälpa till att skapa nya minnen och lyckliga stunder, säger Faal.

Senare i år kommer Faals debutalbum Under Mangoträdet som är en hyllning till hans svenska och gambianska rötter. Han hoppas att genom sin musik kunna tilltala som som lever i ett mellanförskap och har två platser att kalla sina hem. Men han vill även kunna tilltala de som inte har någon erfarenhet av detta och därför kunna dela sina upplevelser och berättelser till dem.

LÄS OCKSÅ: SVT direktsänder globalt insamlings-event – världsartister medverkar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA