x

BLOGG: Musik att producera kärleksbarn till

BLOGG: Musik att producera kärleksbarn till

Som varje vit, heterosexuell man tror jag givetvis att världen cirkulerar kring mig. Men i alla fall – jag har kommit på er nu, så ni kan sluta fejka. Allt som händer är en gigantisk sådan Truman Show-liknande blåsning på min bekostnad. Jag vet det, för annars skulle inte Laleh varit en grej. Eller The Big Bang Theory.

Nog kan man beundra Laleh Pourkarims integritet. Till skillnad från Filip Hammar och Sigge Eklund verkar hon inte ha blivit en tuffing som namedroppar jetsetare i tid och otid. Personen Laleh skänker säkert stor glädje till både sina vänner och arbetskamrater.

Men vad är det för jädra infantil sörja till musik hon släpper ur sig? Fint eller fruktansvärt, men hon tycks inte ha förändrats ett jota efter flytten till LA. När hon i fredags droppade singeln Det Kommer Bli Bra var det samma gamla visa av barnkörer och väggcitat.

”Man förstår livet baklänges, men måste leva det framlänges”, diktade dansken och ångestanalytikern Søren Kierkegaard. Laleh lever framlänges och verkar förstå allt mindre. Hon är ett slags Benjamin Button, ju äldre hon blir desto barnsligare blir hon. ”Jag är bara en sten i havet.” Chris Martin framstår som Sara Stridsberg.

Det största problemet med Lalehs musik är egentligen inte att den är barnslig. Hennes största brott är att hon sprutar ur sig förljugen konst. Den juvenila approachen är bara droppen som får bägaren att rinna över. Det Kommer INTE Bli Bra. Inget kommer att bli bra om ingen gör något.

Men, men, pengarna rullar säkert in som de ska. Och Sveriges ”Karens” och ”Steves” får ytterligare en låt de kan producera 1,7 kärleksbarn till.

LÄS OCKSÅ: Puddle Of Mudds Nirvana-cover blir viral – av helt fel anledningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA